Autonieuws

Duitsers willen VS op diesel

14 december 2012  |  09:56  |  Tekst:
    Print     Mail

Auto’s met een dieselmotor spelen traditioneel een zeer marginale rol in de Amerikaanse verkooplijsten. Met name de Duitse merken zijn daar niet blij mee, en starten samen een campagne om daar verandering in te brengen.

Het lijkt wel of ze in Amerika onze weekend-top-10 ook volgen. Een paar weken geleden hadden we nog een lijst met daarin de tien best (of eigenlijk: minst slecht-) verkopende dieselauto’s in de VS, en nu blijkt dat de Duitse autofabrikanten de handen ineen slaan in een poging de Amerikanen de overstap te laten maken. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen en onderdelenleverancier Bosch beginnen in 2013 met de campagne ‘Clean Diesel. Clearly Better’, met als doel het imago wat op te krikken. Onderdeel van de campagne is bijvoorbeeld een website waarop de voordelen van een dieselmotor uiteen worden gezet. Op de autoshow van Detroit, die volgende maand van start gaat, wordt het hele project uit de doeken gedaan.

Hoewel de dieselverkopen in de Verenigde Staten sinds 2009 zijn verdubbeld is nog steeds minder dan drie procent van de nieuwe auto’s daar een oliestoker. In West-Europa is dat meer dan de helft. Helemaal onlogisch is dat ook niet, want diesel is in de States duurder dan benzine, dus het verschil in verbruik moet wel aanzienlijk zijn. In de praktijk kiezen milieu- en portemonneebewuste Amerikanen dan ook eerder voor een hybride, en dat is vooral het terrein van de Japanse merken.  
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Amerikaanse brandstofprijzen | Foto: ANP/AFP BMW X5 Volkswagen Jetta USA
Porsche Cayenne S Diesel

Peilstok

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek