Autonieuws  |  Duitsers willen VS op diesel

14 december 2012  |  09:56  |  Tekst:

Auto’s met een dieselmotor spelen traditioneel een zeer marginale rol in de Amerikaanse verkooplijsten. Met name de Duitse merken zijn daar niet blij mee, en starten samen een campagne om daar verandering in te brengen.

Het lijkt wel of ze in Amerika onze weekend-top-10 ook volgen. Een paar weken geleden hadden we nog een lijst met daarin de tien best (of eigenlijk: minst slecht-) verkopende dieselauto’s in de VS, en nu blijkt dat de Duitse autofabrikanten de handen ineen slaan in een poging de Amerikanen de overstap te laten maken. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen en onderdelenleverancier Bosch beginnen in 2013 met de campagne ‘Clean Diesel. Clearly Better’, met als doel het imago wat op te krikken. Onderdeel van de campagne is bijvoorbeeld een website waarop de voordelen van een dieselmotor uiteen worden gezet. Op de autoshow van Detroit, die volgende maand van start gaat, wordt het hele project uit de doeken gedaan.

Hoewel de dieselverkopen in de Verenigde Staten sinds 2009 zijn verdubbeld is nog steeds minder dan drie procent van de nieuwe auto’s daar een oliestoker. In West-Europa is dat meer dan de helft. Helemaal onlogisch is dat ook niet, want diesel is in de States duurder dan benzine, dus het verschil in verbruik moet wel aanzienlijk zijn. In de praktijk kiezen milieu- en portemonneebewuste Amerikanen dan ook eerder voor een hybride, en dat is vooral het terrein van de Japanse merken.  
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Amerikaanse brandstofprijzen | Foto: ANP/AFP BMW X5 Volkswagen Jetta USA
Porsche Cayenne S Diesel

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Ford C-Max Plug-in - Mitsubishi Outlander PHEV - Volvo V60 D6 plug-in

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep