Autonieuws  |  Dat is snel! Het lijkt de Skoda Octavia RS wel!

14 december 2012  |  08:52  |  Tekst:

Skoda laat er geen gras over groeien: we hebben nog maar nauwelijks kunnen wennen aan de gewone Octavia of de potente RS duikt al op via het internet.

Deze vier -helaas vrij onscherpe- foto's verschenen op de Tsjechische site Autoforum.cz. Net als bij de huidige RS heeft Skoda zich redelijk ingehouden met de uiterlijke wijzigingen. Kenners zullen 'm vrij makkelijk van de standaard-Octavia onderscheiden en tegelijkertijd zullen weinig mensen aanstoot nemen aan het uiterlijk van de snelle Octavia.

Onder de kap komt de 2,0-liter TSI te liggen, die we ook al kennen uit de Golf GTI. Het vermogen is nog niet helemaal duidelijk. Duitse media spreken over 250 pk, 30 pk meer dan de nieuwe Golf GTI. Dat klinkt echter wat onlogisch, aangezien de huidige Golf GTI juist 10 pk meer heeft dan de Octavia RS van nu. Wij mikken daarom op 230 pk voor de Octavia RS.

We verwachten het publieksdebuut van de Octavia RS op de Autosalon van Genève. Rond de zomer zou de snelle Skoda dan bij de dealers moeten staan.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek is jarig en trakteert! (Advertorial)

Daarom geven we een supersnelle Porsche 911 Cabrio weg! Wil jij ‘m winnen?   Lees verder
  advertorial Win een Porsche
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda Octavia RS Configurator Skoda Octavia RS Configurator Skoda Octavia RS Configurator
Skoda Octavia RS

Peilstok

De leukste AutoRAI-auto uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Propvol Voordeelweken Alleen tijdens de Propvol Voordeelweken (tot en met 29 april) stoppen we alles wat we ...

AutoWeek Triotest

CitroŽn C4 - Hyundai i30 - Skoda Octavia

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep