Autonieuws  |  Compacte Honda SUV in Detroit

11 december 2012  |  15:59  |  Tekst:

Honda meldde het eerder dit jaar al: het merk weet het groeipotentieel van het compacte SUV-segment op waarde te schatten. Op de NAIAS in Detroit staat in januari het eerste echte wapenfeit op dat gebied, de Urban SUV Concept.

Honda beschrijft de Urban SUV Concept, waarvan het merk inmiddels de eerste schets heeft vrijgegeven, als een 'sportieve en dynamische SUV die voor de gehele wereld is bedoeld'. Het Japanse merk meldt dat de Urban SUV Concept een centre-tank layout heeft. Dat geeft aan dat de Honda Jazz als basis dient en dat dit dus inderdaad de voorbode van de B-segment SUV is.

Verder wil Honda niets zeggen over de concept-car, noch de definitieve productieauto. Wat die laatste betreft verwachten we viercilinder benzinemotoren en ook een hybride versie. In de Jazz is immers ook al een hybride aandrijflijn te vinden. Aan een introductiedatum voor de B-segment SUV heeft Honda zich nog niet gewaagd, dus reken er rustig op dat het 2015 wordt voordat-ie bij de dealers staat.

De definitieve onthulling van de Urban SUV Concept vindt plaats op de persdag van de NAIAS in Detroit. Die is op 14 januari.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Honda Urban SUV Concept

Peilstok

De leukste opgeruigde station voor weinig uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep