Autonieuws

Marchionne herkozen als ACEA-voorzitter

7 december 2012  |  16:33  |  Tekst:
    Print     Mail

Sergio Marchionne, de baas van Fiat en Chrysler, is herkozen als voorzitter van de ACEA, de belangenvereniging van Europese autoproducenten.

De 60-jarige Marchionne blijft nog minimaal een jaar langer aan als voorzitter van de ACEA, de European Automobile Manufacturers Association. Hij vervult deze functie sinds dit jaar, naast het CEO-schap van Fiat en Chrysler. Hij nam het stokje over van Dieter Zetsche (Mercedes), daarvoor stond Carlos Ghosn (Renault) aan het roer. De heren staan op foto 2 gebroederlijk naast elkaar, Ghosn aan de linkerkant. In 2006 en 2007 was Marchionne ook al eens ACEA-voorzitter. 

Eerder dit jaar had Marchionne het aan de stok met Volkswagen over hun agressieve prijsstrategieën, waarna er uit het Duitse kamp een verzoek tot aftreden klonk. De ruzie werd in september bijgelegd op de beurs van Parijs.

Marchionne is als ACEA-voorzitter niet te benijden. Hij moet ook volgend jaar proberen om de Europese auto-industrie uit het slop te trekken, vooral Zuid-Europa heeft het zwaar. De ACEA bestaat uit BMWToyota, Renault, de Volkswagen Group, Mercedes, VolvoFord, DAF, MAN, de Fiat Group, Scania, Porsche en PSA (Peugeot en Citroën).

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Sergio Marchionne | Foto Carlos Ghosn en Dieter Zetsche
Dubbeltest - Renault Mégane vs. Opel Astra

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

AutoWeek Dubbeltest

Land Rover Discovery Sport SD4 – Mercedes GLC 220d

Volg AutoWeek