Autonieuws

Eigen raceklasse voor Toyota GT86

8 december 2012  |  20:28  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het is alom bekend dat Toyota met de GT86 een bijzonder uitgebalanceerd maar vooral erg leuke coupé heeft neergezet. Zo leuk zelfs, dat de rappe Jap een eigen raceklasse krijgt.

GT86 TMG Cup gaat de klasse heten, en hij is onderdeel ven de VLN Series die zal starten op de Nürburgring. Uiteindelijk wordt gehoopt op deelname aan de 24-uurs race in de legendarische Groene Hel.

Toyota Motorsport GmbH (TMG) bouwt de GT86 om tot GT86 CS-V3, de raceversie van de geraffineerde gooi-en-smijt Toyota. Het evenement moet niet alleen mensen met race-ervaring trekken maar vooral ook jong talent. Voor rond de 50.000 euro all in moet je met je eigen Toyota mee kunnen doen aan de evenementen, waarvan 48.815 euro voor je GT86 wordt gevraagd.

De CS-V3 heeft een uitgebreid testprogramma doorstaan. De heren van TMG hebben zo'n 7.000 kilometer met het apparaat gesmeten om de betrouwbaarheid te testen. Volgens Toyota, dat al niet bekend staat om onbetrouwbare wagens, zou hij nu zelfs 'recordbrekend betrouwbaar' zijn.

Vanaf maar tot en met oktober volgend jaar worden tien races georganiseerd. Inschrijven kan via TMG.

 

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota GT86 CS-V3 Toyota GT86 CS-V3 Toyota GT86 CS-V3
Toyota GT86 CS-V3 Toyota GT86 CS-V3
Rij-impressie Toyota GT86

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Toyota GT86 - Peugeot RCZ

Volg AutoWeek