Autonieuws

'Chevrolet overweegt nieuwe El Camino'

9 december 2012  |  12:36  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Hoewel de naam in Europa wat minder magisch klinkt dan in de VS weten ook hier veel mensen wel wat een El Camino is. Chevrolet overweegt om de ‘platte pick-up’ nieuw leven in te blazen.

Het gerucht komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorige week meldden we dat de Amerikanen bezig zijn met een nieuwe SS. Die auto zou een snelle, achterwielaangedreven sedan worden op basis van de Commodore van het Australische GM-zustermerk Holden. Nu is er van die Commodore toevallig ook een uitvoering met de naam ‘Ute’, en dat is een tweezits pick-up die in grote lijnen hetzelfde concept volgt als – jawel - de aloude Chevrolet El Camino uit de jaren ‘60 en ‘70.

De oorspronkelijke El Camino was in tegenstelling tot de meeste andere pick-ups gebaseerd op een ‘normale’ personenauto, en had dus geen terreinwagen-karakter. Chevrolet voorzag de auto van uiterst krachtige motoren met vermogens tot maar liefst 375 pk. De huidige Holden Ute stuurt in de sterkste uitvoering 368 pk, afkomstig uit een 6,0-liter V8, naar de achterwielen.

Amerikaanser wordt het niet, dus een simpele optelsom leert dat als er een SS-sedan kan komen, een nieuwe El Camino ook niet ver weg hoeft te zijn. Het Amerikaanse Leftlanenews deed die optelsom. Holden heeft het bericht ontkend noch bevestigd, maar het is wel duidelijk dat als de plannen doorgaan, de nieuwe El Camino gebaseerd gaat worden op het nieuwe model van de Ute, en die is er niet voor 2014. 
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Chevrolet El Camino kopersgids

Advies en informatie

Foto's en video's bij dit artikel

Chevrolet El Camino/ Holden Ute Chevrolet El Camino/ Holden Ute Chevrolet El Camino/ Holden Ute

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

Volg AutoWeek