Autonieuws

'Hybride Toyota RAV4 is een mogelijkheid'

8 december 2012  |  08:21  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Toyota sluit niet uit met een hybrideversie te komen van de nieuwe RAV4. De auto zou daarmee de tweede hybride zijn in zijn segment.

Het gerucht is afkomstig van het Britse Auto Express, dat het weer heeft van Toyota’s Yoshikazu Saeki, de man die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de RAV4. Hij sluit een zevenzitsversie en een compactere variant van de SUV uit, maar de mogelijkheden voor een hybride-variant worden volgens hem wel degelijk bekeken. “We houden de markt goed in de gaten en reageren op wat de klant wil”, zo verklaart hij.

Als de Toyota RAV4 Hybrid er komt, zou zijn enige echte concurrent de Mitsubishi Outlander PHEV zijn. Die plug-inhybride komt volgend jaar, en belooft bij regelmatig opladen een verbruik van rond de 1 op 60 te kunnen halen. In ons land zijn hybrides vanwege hun lage uitstoot zoals bekend altijd buitengewoon populair, dus voor de Nederlandse dealerorganisatie zou de deels elektrische variant met open armen ontvangen worden.  
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota RAV4 Toyota RAV4 Toyota RAV4
Toyota RAV4 Mitsubishi Outlander PHEV

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nu € 1.500,- extra inruilwaarde bij een RAV4 Nu € 1.500,- extra inruilwaarde bij een RAV4  Nu een nieuwe RAV4 vanaf € 31.950,-* incl.

AutoWeek Multitest

SUV versus MPV

Volg AutoWeek