Autonieuws  |  Geruchten over terugkeer Facel Vega

8 december 2012  |  16:24  |  Tekst:

Het luxemerk Facel Vega was geen lang leven beschoren, maar liet wel enkele fraaie klassiekers na. Nu doen geruchten de ronde dat er een nieuw model zal verschijnen. Wat er ook van waar is, de beelden die opduiken smaken naar meer.

Inhakend op de heritage van het Franse Facel Vega, waarin naast luxe ook sportiviteit de boventoon voert, is een nieuw model op speelgoedformaat verschenen, gepresenteerd in een mooi kistje. Ook verschijnen er op internet geïllustreerde beelden van deze nieuwe Facel Vega die door een tunnel zoeft.

Als leverancier van koetswerken voor onder meer Simca en Panhard besloot het Franse staalperserijbedrijf Facel in 1954 zelf auto’s te gaan produceren. Zonder succes. Amper tien jaar en nog geen drieduizend exemplaren later was het bedrijf failliet. Wel liet het een erfenis na van een handvol luxueuze juweeltjes, zoals de Facel Vega Excellence en de Facel Vega Facellia. Of er concrete plannen zijn om het merk nieuw leven in te blazen, is nog onbekend.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Facel Vega Concept Facel Vega Concept Facel Vega concept
Facel Vega

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep