Autonieuws  |  Tesla klimt langzaam uit de rode cijfers

5 december 2012  |  16:17  |  Tekst:

Het is het Amerikaanse Tesla niet altijd voor de wind gegaan, maar nu lijkt de fabrikant van elektrische auto's weer op de juiste stroom mee te varen.

Zo nu en dan kwam Tesla in het nieuws over de grote schulden die het merk inmiddels heeft. Het leek er zelfs even op dat het moeilijk zou worden om het merk ooit winstgevend te maken. Het tij lijkt nu gekeerd. Tesla-CEO Elon Musk meldt op Twitter dat het de afgelopen week lekker ging met zijn merk. 'Am happy to report that Tesla was narrowly cash flow positive last week. Continued improvement expected through year end', schrijft hij.

Schulden heeft de fabrikant altijd nog, maar er lijkt dus een opwaartse lijn te bespeuren. De afgelopen week waren de geldstromen gunstig en kan er begonnen worden met het wegwerken van de rode cijfers. Verder meldt Musk dat hij verwacht dat de lijn zich voorlopig blijft doorzetten.

Tesla verloor in het derde kwartaal van dit jaar zo'n 84,5 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog zo'n 49,5 miljoen euro. Voor Tesla was het geen complete verrassing, het zegt er altijd rekening mee gehouden te hebben dat een beginnend merk grote verliezen maakt voordat het winstgevend kan gaan worden. Het merendeel van de dit jaar verloren 84,5 miljoen ging overigens in de ontwikkeling en productie van Tesla's eerste volumemodel, de Model S, zitten.

Op het moment heeft de Model S zo'n 250 eigenaren verblijdt met zijn komst. Tegen het einde van dit jaar hoopt het merk er zo'n 3.000 verkocht te hebben. Naar verluidt zijn er een niet te missen 13.000 orders geplaatst. Om de kas een beetje extra te spekken, verhoogt de autofabrikant per 1 januari 2013 de prijs van de Tesla S met omgerekend 1.900 euro.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Tesla Model S Tesla Model S Tesla Model S

Peilstok

De leukste 'Genève-auto' uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Tesla Model S - Mercedes CLS Shooting Brake

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep