Autonieuws  |  BMW M3 DTM Champion Edition eert zichzelf

5 december 2012  |  12:04  |  Tekst:

Wie denkt sneeuw het enige is dat uit de lucht komt zetten heeft het mis. Het regent namelijk nieuws uit de hoek van BMW. Naast de 4-serie en de 3-serie GT komt het merk nu met een speciale DTM-uitvoering van de M3.

Dit jaar markeerde BMW na twintig jaar afwezigheid zijn terugkeer in de DTM-racerij. De Canadees Bruno Spengler won de coureurstitel en BMW Team Schnitzer was het best scorende team. Het is BMW absoluut voor de wind gegaan. In totaal heeft het Duitse merk 54 overwinningen genoteerd, om dat te vieren roept BMW nu de speciale M3 DTM Champion Edition in het leven. Er worden 54 exemplaren geproduceerd, waarvan er helaas geen enkele voor Nederland is bestemd.

De feestelijke editie van de M3 spiegelt zich aan de racewagen van Spengler. De in Frozen Black gespoten DTM Champion Edition heeft matzwarte wielen en details als carbon- en chromen stripjes verwijzen naar de M3 van de coureur. Bepaalde stukken van de livery van de racewagen vinden ook hun weg naar deze gelimiteerde productie-M3. Ook aan de binnenkant blijft de M3 niet ongemoeid. In het interieur wordt namelijk rijkelijk gestrooid met koolstofvezel en op de dorpels is de kleurstelling van Spenglers helm terug te vinden. Voor een nog fijner potje sturen wordt het stuurwiel bekleed met Alcantara. Een fijne zit wordt gegarandeerd met speciaal Novillo-leren stoelen.

Op technisch vlak wordt de DTM-editie voorzien van het Competition-pakket, bestaande uit onder andere M Drive en M DCT Drivelogic. Verwarmbare voorstoelen en parkeersensoren zijn dan weer wat meer dagelijkse extraatjes. Wie deze bijzondere uitvoering besteld krijgt samen onder begeleiding van Bruno Spengler himself een rijvaardigheidstraining op de legendarische Nürburgring Nordschleife. In Duitsland mag de M3 DTM Champion Edition mee voor 99.000 euro. 

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW M3 DTM Champion Edition BMW M3 DTM Champion Edition BMW M3 DTM Champion Edition
BMW M3 DTM Champion Edition BMW M3 DTM Champion Edition BMW M3 DTM Champion Edition

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

BMW 3 SERIE LAST MINUTE EDITIONS VOORDEEL TOT € 10.000,- RIJK UITGERUST EN DIRECT UIT VOORRAAD ...

AutoWeek Triotest

Mercedes C-klasse Estate - Audi A4 Avant - BMW 3-serie Touring

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep