Autonieuws  |  Gelekt: de BMW die inderdaad 4-serie heet!

5 december 2012  |  10:19  |  Tekst:

BMW bleef het maar ontkennen, maar de media wisten het zeker: de 3-serie Coupé zou 4-serie gaan heten. Eerder dan verwacht moet BMW het nu wel toegeven, want het eerste beeld van de 4-serie Coupé Concept is gelekt.

Het nummerbord laat er geen twijfel meer over bestaan: BMW's chique middenklassecoupé gaat voortaan als 4-serie door het leven. De reden? Simpel: een hoger cijfer dan de 3-serie betekent meer status. En dat betekent weer dat BMW een hogere prijs voor de 4-serie kan vragen, net zoals Audi bij de A5 en de A4 doet. Een wat doet dat met de winstmarge? Precies.

Bij dergelijke BMW Concepts is het uiterlijk van de auto voor 90 procent gelijk aan dat van de definitieve productieauto's . Zaken als de uitlaten en buitenspiegels zullen er op de definitieve auto echter anders uitzien. Neemt niet weg dat de 4-serie er veelbelovend uitziet, in onze ogen veel beter  dan de toch wat 'aparte' BMW 3-serie GT.

Wat er onder de kap van de concept-car ligt, is nog niet bekend. In de productieauto verwachten we benzine- en dieselmotoren met cilinderinhouden van 2,0 en 3,0 liter. Er komt ook een M4, die een zes-in-lijn met twee turbo's onder de kap krijgt. Het vermogen van die auto schatten we op 450 pk.

De 4-serie Concept debuteert op de NAIAS in Detroit, die halverwege januari plaatsvindt. De definitieve auto laat nog tot de tweede helft van 2013 op zich wachten, vermoeden we.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 4-serie Concept gelekt BMW 4-serie Concept gelekt BMW 4-serie Concept gelekt
BMW 4-serie Concept gelekt BMW 4-serie Concept gelekt BMW 4-serie Concept gelekt

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Volvo S60 Polestar - BMW 435i Gran Coupť

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep