Autonieuws

Galpin GTR-1: voor wie weer een Ford GT wil

4 december 2012  |  09:35  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Wij waren duidelijk niet de enigen die het afzwaaien van de Ford GT in 2006 betreurden. Het Amerikaanse Galpin mist de auto zo erg, dat het met z'n eigen supercar komt, geïnspireerd en gebaseerd op de iconische Ford.

Met de techniek zit het wel snor: Galpin belooft een vermogen van maar liefst 1.000 pk. De koper kan kiezen uit een body van aluminium of koolstofvezel. De auto krijgt bovendien een interieur dat geheel gebouwd is naar wens van de klant. Bij het eerbetoon naar de Ford GT moeten we overigens wel een kleine kanttekening plaatsen: voor elke Galpin GTR-1 moet er een Ford GT als donorauto sneuvelen...

Meer details volgen bij de officiële lancering volgend jaar. Het is nog niet duidelijk wanneer Galpin de GTR-1 precies gaat introduceren.

Galpin mag dan niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen, het is wel degelijk een merk met een historie. Het was bijvoorbeeld de eerste dealer die Shelby Cobra auto's verkocht.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Galpin GTR-1 Galpin GTR-1

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek