Autonieuws  |  Volkswagen Phaeton wordt designpionier

3 december 2012  |  12:47  |  Tekst:

Net als Audi is Volkswagen erg fanatiek in het doorvoeren van 'het familiegezicht' dat gebaseerd is op de Golf. In de toekomst moeten andere modellen inspiratie gaan putten uit de Phaeton.

Wat Klaus Bischoff, hoofd van de designafdeling van Volkswagen, betreft moet het even helemaal anders. De komende Phaeton is de eerste die een nieuw familiegezicht zal tonen, dat later wordt doorgevoerd op de andere modellen. Dat zegt Bischoff tegenover Auto Express.

Bischoff is van mening dat een topmodel als de Phaeton als uithangbord van het merk moet dienen waar andere modellen zich aan spiegelen. "Zo zou het moeten zijn. En niet andersom, zoals het nu is," zegt de designchef. Welke weg Volkswagen precies gaat inslaan is nog niet bekend, maar we verwachten geen revolutionair andere designtaal dan die we die nu zien op Volkswagens. 

Op het gebied van design weet Volkswagen de laatste jaren niet enkel positieve reacties te ontvangen. Net als Audi is het merk erg fanatiek in het gelijktrekken van zijn modellenreeks. Het een na het andere model wordt voorzien van hetzelfde front, waardoor de auto's wat  'persoonlijkheid' betreft weinig van elkaar verschillen. Volgens Bischoff komt er een groter onderscheid tussen de sedans, SUV's, MPV's en hatchbacks. Elke categorie moet volgens Bischoff een eigen uitstraling krijgen. We verwachten dat het doek in 2014 van de nieuwe Phaeton getrokken zal worden.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Phaeton-productie Volkswagen Phaeton Volkswagen Golf

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Phaeton 5-zitter Lang 3.0 TDI - Mercedes R 350 CDI 4Matic Lang

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep