Autonieuws

Volkswagen Phaeton wordt designpionier

3 december 2012  |  12:47  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Net als Audi is Volkswagen erg fanatiek in het doorvoeren van 'het familiegezicht' dat gebaseerd is op de Golf. In de toekomst moeten andere modellen inspiratie gaan putten uit de Phaeton.

Wat Klaus Bischoff, hoofd van de designafdeling van Volkswagen, betreft moet het even helemaal anders. De komende Phaeton is de eerste die een nieuw familiegezicht zal tonen, dat later wordt doorgevoerd op de andere modellen. Dat zegt Bischoff tegenover Auto Express.

Bischoff is van mening dat een topmodel als de Phaeton als uithangbord van het merk moet dienen waar andere modellen zich aan spiegelen. "Zo zou het moeten zijn. En niet andersom, zoals het nu is," zegt de designchef. Welke weg Volkswagen precies gaat inslaan is nog niet bekend, maar we verwachten geen revolutionair andere designtaal dan die we die nu zien op Volkswagens. 

Op het gebied van design weet Volkswagen de laatste jaren niet enkel positieve reacties te ontvangen. Net als Audi is het merk erg fanatiek in het gelijktrekken van zijn modellenreeks. Het een na het andere model wordt voorzien van hetzelfde front, waardoor de auto's wat  'persoonlijkheid' betreft weinig van elkaar verschillen. Volgens Bischoff komt er een groter onderscheid tussen de sedans, SUV's, MPV's en hatchbacks. Elke categorie moet volgens Bischoff een eigen uitstraling krijgen. We verwachten dat het doek in 2014 van de nieuwe Phaeton getrokken zal worden.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Phaeton-productie Volkswagen Phaeton Volkswagen Golf
Rij-impressie Volkswagen Phaeton

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Phaeton 5-zitter Lang 3.0 TDI - Mercedes R 350 CDI 4Matic Lang

Volg AutoWeek