Autonieuws

Nismo: het AMG van Nissan

3 december 2012  |  11:29  |  Tekst:
    Print     Mail

Wie zich zo nu en dan verdiept in de autowereld heeft ongetwijfeld de naam Nismo wel eens voorbij horen komen. Nissan wil Nismo nu echt omtoveren tot een speciale reeks modellen.

Op het moment komen van 'huistuner' Nismo zo nu en dan wat speciale Nissans op de markt. Hier in Europa leeft het niet zo, maar in thuisland Japan zijn de speciale versies niet aan te slepen. Waar het veelal gaat om wat spoilerwerk aangevuld met een setje leuke velgen levert de Japanse autoverbouwer ook bijzonder potente pk-monstertjes. Volgens The Detroit Bureau wil Nissan zijn motorsporttak (Nissan Motorsports) inlijven tot wat Mercedes-Benz doet met AMG. Dat betekent dat er in de toekomst van in principe elke Nissan een versie met Nismo-label in het vat zit. Aanpassingen zullen verder gaan dan wat lipjes en bumpertjes, zowel motorisch als op het gebied van rijeigenschappen moeten de Nismo's beter presteren dan de huis-tuin-en-keuken-modellen.

Volgens Simon Sproule, marketinghoofd van Nissan, is het de Japanse merken nooit goed gelukt om hun roemrijke geschiedenis te koppelen aan de huidige modellen. Hij noemt F-Sport van Lexus als voorbeeld van een label dat niet goed aan lijkt te sluiten bij het merkimago. Volgens Sproule is de Juke Nismo de eerste nieuwe uitvoering, waarna er nog velen zullen volgen.

Over de Juke gesproken, Nissan heeft in samenwerking met Nismo nóg een Juke onder handen genomen. Om mee te liften op de media-aandacht rond de dvd-release van Batman: The Dark Knight Rises, hebben ze een Juke als batmobiel verkleed. We zien een matzwart gevaarte met wat rode details, uiteraard ontbreken de batman-logo's niet. Van de feestelijke Juke is er slechts één geproduceerd. Kopen kun je 'm niet. Winnen wel.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Juke Nismo Concept Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises
Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises
Op de Rollenbank - Nissan GT-R

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Gratis automaat of Nissan Qashqai-voorraadkorting DE NIEUWE NISSAN QASHQAI Gratis automaat of Qashqai-voorraadkorting tot € 2.750 NU AL VANAF € ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Peugeot 107 - Nissan Pixo

Volg AutoWeek