Autonieuws  |  Nismo: het AMG van Nissan

3 december 2012  |  11:29  |  Tekst:

Wie zich zo nu en dan verdiept in de autowereld heeft ongetwijfeld de naam Nismo wel eens voorbij horen komen. Nissan wil Nismo nu echt omtoveren tot een speciale reeks modellen.

Op het moment komen van 'huistuner' Nismo zo nu en dan wat speciale Nissans op de markt. Hier in Europa leeft het niet zo, maar in thuisland Japan zijn de speciale versies niet aan te slepen. Waar het veelal gaat om wat spoilerwerk aangevuld met een setje leuke velgen levert de Japanse autoverbouwer ook bijzonder potente pk-monstertjes. Volgens The Detroit Bureau wil Nissan zijn motorsporttak (Nissan Motorsports) inlijven tot wat Mercedes-Benz doet met AMG. Dat betekent dat er in de toekomst van in principe elke Nissan een versie met Nismo-label in het vat zit. Aanpassingen zullen verder gaan dan wat lipjes en bumpertjes, zowel motorisch als op het gebied van rijeigenschappen moeten de Nismo's beter presteren dan de huis-tuin-en-keuken-modellen.

Volgens Simon Sproule, marketinghoofd van Nissan, is het de Japanse merken nooit goed gelukt om hun roemrijke geschiedenis te koppelen aan de huidige modellen. Hij noemt F-Sport van Lexus als voorbeeld van een label dat niet goed aan lijkt te sluiten bij het merkimago. Volgens Sproule is de Juke Nismo de eerste nieuwe uitvoering, waarna er nog velen zullen volgen.

Over de Juke gesproken, Nissan heeft in samenwerking met Nismo nóg een Juke onder handen genomen. Om mee te liften op de media-aandacht rond de dvd-release van Batman: The Dark Knight Rises, hebben ze een Juke als batmobiel verkleed. We zien een matzwart gevaarte met wat rode details, uiteraard ontbreken de batman-logo's niet. Van de feestelijke Juke is er slechts één geproduceerd. Kopen kun je 'm niet. Winnen wel.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Juke Nismo Concept Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises
Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises Nissan Juke Nismo The Dark Knight Rises

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De nieuwe Nissan Qashqai nu bij Autobedrijf Janssen!   Ontdek de ultieme crossover. Krachtig. Voorzien ...

AutoWeek Dubbeltest

Renault Captur - Nissan Juke

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep