Autonieuws  |  Aantal files opnieuw gedaald!

3 december 2012  |  10:17  |  Tekst:

Wie vanochtend op de weg zat zal het misschien niet geloven, maar vergeleken met vorig jaar is de filezwaarte ook in november weer gedaald. Het scheelt maar liefst 40 procent met het gemiddelde van de afgelopen zes jaar!

Vanochtend leek het Nederlandse weer een ander doel voor ogen te hebben dan het verlagen van de filedruk, maar los daar van kunnen we blij zijn met dergelijke cijfers. Volgens de laatste filecijfers van de ANWB lag de filezwaarte in november ruim 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Vooral overdag is een grote afname van het aantal files waarneembaar. Het weer dat vanochtend roet in het eten gooide was de afgelopen tijd juist vrij gunstig, de voornaamste reden voor de fileafname. Niets blijkbaar zo veranderlijk als het Nederlandse weer, maar de weggebruikers kunnen er ook wat van, zo blijkt uit de opmerkelijkste files van de afgelopen maand.

Op maandag 19 november zorgden dichte mist en een aantal aanrijdingen voor een drukke ochtendspits. Spitsstroken moesten om veiligheidsredenen dicht en rond half negen stond er in ons land in totaal 341 kilometer file.

Wegwerkzaamheden op de rondweg van Hilversum waren de oorzaak van een opmerkelijke file tijdens de vrijdagochtendspits van 16 november. Op de A27 Almere richting Utrecht stond het bij Hilversum over 14 kilometer stil. Verkeer in Hilversum moest vanwege de aanleg van een rotonde tijdelijk worden omgeleid. 

Aan het begin van de donderdagochtendspits op 29 november moest Rijkswaterstaat de A12 richting Arnhem afsluiten na een ernstig ongeluk. De afsluiting heeft enkele uren geduurd en in beide richtingen ondervond het verkeer veel vertraging.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

File File (foto ANP) 's Nachts in de file

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Polo BlueGT - Ford Fiesta Red Edition

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep