Autonieuws

Patentschetsen nieuwe Mazda 3

29 november 2012  |  10:22  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Terwijl het nieuws regent vanuit Los Angeles, is Mazda druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe 3. Na vier jaar acht Mazda de tijd alweer rijp voor een opvolger.

Eerder konden we al een tweetal beelden laten zien van iets dat lijkt op een op ware schaal uitgewerkt prototype van Mazdas nieuwe C-segmenter. Omdat aan het ontwerp in het huidige stadium nog het een en ander kan veranderen, hoeven we er niet per definitie van uit te gaan dat de nieuwe 3 er precies zo uit gaat zien.

De Franse website Cardisiac heeft een tweetal patentbeelden van Mazdas nieuwste troef in het C-segmentin handen gekregen. De neus lijkt in ieder geval erg naar voren te duiken, een trend die we de laatste tijd wel vaker zien in autoland. Met name de achterzijde lijkt anders te worden dan wat we zagen op het prototype. De achterlichtunits hebben duidelijk naast die van de CX-5 gelegen.

Het ontwerp lijkt rustiger geworden, misschien met het idee in gedachten dat een design met minder 'fratsen' langer mee kan? Hoe de nieuwe 3 in werkelijkheid gaat uitpakken, is nog even afwachten. De Nederlandse importeur wist eerder te melden dat we de nieuwe C-segmenter volgend jaar op de markt kunnen verwachten. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 3 Mazda 3 Mazda 3 - illustratie Poblete
Mazda 3 Mazda 3 Mazda 3

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Mazda CX-3 Private Lease Mazda CX-3 Private Lease Direct na de introductie in Nederland rijden in de opvallende Mazda CX-3 zonder ...

AutoWeek Triotest

Mazda 3 - BMW 116i - Audi A3 Sportback

Volg AutoWeek