Autonieuws  |  Lekker gek: Hyundai Veloster C3 Roll Top

28 november 2012  |  21:17  |  Tekst:

Omdat de Veloster van zichzelf blijkbaar nog niet gek genoeg was, heeft Hyundai er een nog maar een schepje bovenop gedaan. Maak kennis met de bizarre Veloster C3 Roll Top concept!

De Hyundai Veloster is een bijzonder geval met z’n ene portier aan de linkerkant en twee aan de rechterkant. Bij Hyundai vonden ze dat het nog wel een tandje gekker kon en op de LA Auto Show kwamen de Koreanen met deze Veloster C3 Roll Top concept op de proppen. Het stalen dak heeft plaatsgemaakt voor een canvas roldakje, de achterklep is vervangen door een naar beneden scharnierend klepje. Dan hou je voldoende ruimte over om een fiets achterin te parkeren en Hyundai heeft dan ook een mooi een bijpassend exemplaar meegeleverd; een zogenaamde ‘fixie’, een fiets zonder overbodige toeters en bellen (en ook geen rem).

De Veloster C3 Roll Top is overigens afkomstig uit de koker van Hyundai Design North America. Inspiratie voor het design van het dak werd opgedaan bij de ‘billboard advertising’ die je aantreft op de zijkant van de trailers van grote vrachtwagens. De laadvloer en de achterkant van de rugleuningen zijn voorzien van een mozaïek van twintig oude en kapotte skateboard decks. Voor de aandrijving van deze bijzondere concept car zorgt een 1,6-liter viercilinder turbo van 201 pk.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Hyundai Veloster C3 Rolltop concept Hyundai Veloster C3 Rolltop concept Hyundai Veloster C3 Rolltop concept
Hyundai Veloster C3 Rolltop concept Hyundai Veloster C3 Rolltop concept Hyundai Veloster C3 Rolltop concept

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Hyundai Veloster 1.6 GDI - Renault Mégane Coupé TCe 115

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep