Autonieuws  |  Officieel: BMW i3 Coupé op LA Auto Show

28 november 2012  |  03:30  |  Tekst:

De elektrische ambities van BMW zijn onverminderd groot. In Los Angeles plaatst het Beierse merk er nog een extra uitroepteken achter met de i3 Coupé.

De BMW i3 Coupé, die eerder vandaag al uitlekte op internet, is 3,96 meter lang, 1,77 meter breed en 1,56 meter hoog. De wielbasis is 2,57 meter. Ook de Coupé heeft de bijzondere LifeDrive-architectuur, wat concreet betekent dat deze uit een Life- en een Drive-cell heeft. De Life-cell is voor de inzittenden, in de separate Drive-cell bevindt zich alle techniek. De auto is gemaakt van met koolstofvezel versterkte plastics. Hierdoor heeft de i3 Coupé een extra laag gewicht.

De aandrijflijn kennen we uit de eerdere i3. De elektromotor heeft een vermogen van 170 pk en 250 Nm koppel. De auto slaat z'n energie op in lithium-ion accu's. De actieradius van de i3 Coupé is 160 kilometer. Wie in de superefficiënte EcoPro+ modus wil rijden, moet wel een offer brengen: de i3 Coupé begrenst z'n topsnelheid dan op 90 km/h.

De i3 Coupé is vandaag de grote klapper van BMW op de persdag van de LA Auto Show. Het is nog steeds de bedoeling dat de hatchback eind 2013, begin 2014 op de markt komt. Het is nog niet duidelijk of BMW ook deze Coupé in productie wil nemen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW i3 Coupe BMW i3 Coupe BMW i3 Coupe
BMW i3 Coupe BMW i3 Coupe BMW i3 Coupé Concept
foto icoon
Foto special
BMW i3 Coupé Concept
BMW i3 Coupé Concept

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Audi A3 Sportback E-tron - BMW i3

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep