Autonieuws  |  'BMW X4 in Detroit'

26 november 2012  |  15:02  |  Tekst:

Veel mensen verklaarden BMW voor gek dat het met de opvallende X6 op de proppen kwam, maar de cross-over heeft het merk bepaald geen windeieren gelegd. Vandaar dat er nu ook een X4 op stapel staat. Een concept-car moet ons in Detroit alvast enthousiast maken voor zo'n auto.

We kunnen dus in januari kennismaken met de auto. Het gaat niet om een futuristische concept-car die hint naar hoe de X4 eruit komt te zien, maar om een auto die voor tachtig tot negentig procent gelijk is aan de daadwerkelijke productieauto. Dat meldt Autocar. De X4 wordt echt een kleine broer van de X6, dus een SUV met coupétrekjes.

In januari maakte BMW al bekend z'n fabriek in het Amerikaanse Spartanburg uit te breiden. Door een investering van 900 miljoen dollar groeit de capaciteit naar 350.000 auto's per jaar. Momenteel bouwt het Beierse merk al de X3 in Spartanburg, een auto die als basis voor de X4 gaat dienen. Ook de X5 en X6 lopen in de Amerikaanse fabriek van de band.

De verkoop van de BMW X4 moet begin 2014 starten. De belangrijkste concurrent wordt waarschijnlijk toch wel de nieuwe Porsche Macan.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X6

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep