Autonieuws

Stadsauto van Audi loopt 1 op 111

26 november 2012  |  11:55  |  Tekst:
    Print     Mail

Terwijl Volkswagen de superzuinige XL1 aan het fijn slijpen is, zijn ze bij Audi bezig met een op de A1 gebaseerde stadsauto die eenzelfde verbruik moet kunnen halen: 1 op 100.

De slank gelijnde Volkswagen XL1 zou gemiddeld 0,9 liter diesel per 100 kilometer nodig hebben, oftewel 1 op 111. Een prachtig verbruikscijfer maar de extreme carrosserievorm maakt het niet de meest praktische auto om mee op pad te gaan. Audi wil een soortgelijk verbruik halen maar dan met meer praktische bruikbaarheid en daarom wordt er gewerkt aan een op de A1 gebaseerde stadsauto met plaats voor vier personen.

Om het verbruik zo veel mogelijk te drukken, wordt het gewicht van de auto zo laag mogelijk gehouden; volgens Audi kan met name op interieur- en ophangingsdelen nog veel gewicht worden bespaard, onder andere door gebruik te maken van koolstofvezel componenten.  

Volgens de geruchten gaat Audi’s nieuwe stadsauto, die op z’n vroegst in 2015 op de weg verschijnt, geen gebruik maken van de aandrijflijn van de XL1. Die maakt gebruik van een tweecilinder 0,8-liter dieselmotor van 48 pk, die samenwerkt met een elektromotor van 27 pk. Wat er dan wél onder de kap komt te liggen, is nog onbekend. In 2011 liet Audi in Frankfurt de volledig elektrisch aangedreven Urban Concept zien (foto 1 t/m 3), wellicht een kleine hint naar de toekomstige zuinige stadsrakker.        

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi Urban Concept Audi Urban Concept Audi Urban Concept
Volkswagen XL1
Dubbeltest - Audi A4 Avant vs Mercedes C-Klasse Estate

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

De Audi A1 Adrenalin De Audi A1 Adrenalin Stijlvol en sportief Tijdelijk vanaf € 22.380,- Nu vanaf € 164,49 netto ...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake - Audi RS3

Volg AutoWeek