Autonieuws  |  'Meer versies Toyota GT86'

25 november 2012  |  12:56  |  Tekst:

Naast een snellere versie van de Toyota GT86 is er nog een uitvoering die we graag zouden zien: de cabrio. Er zijn nieuwe geruchten die de komst van beide auto’s bevestigen.

Insiders van Toyota hebben volgens het Britse Autocar losgelaten dat Toyota bijna klaar is met de cabrioletversie van de GT86. Het doek zou er al komend voorjaar tijdens de Autosalon van Genève vanaf gaan. In lijn met de sportieve inborst van de achterwielaandrijver krijgt de cabrio natuurlijk geen zwaar stalen klapdak, maar gewoon een stoffen cabriokap.

Om de rijeigenschappen zo min mogelijk te beïnvloeden zal het onderstel iets zachter worden afgestemd om de verminderde stijfheid te compenseren. Cabriolets doen het vooral erg goed in de Verenigde Staten, een belangrijke afzetmarkt voor de ‘Scion FR-S’, zoals de auto daar heet.

Ook over de snellere versie van de GT86 doen nieuwe geruchten de ronde. Waar broertje Subaru BRZ de beschikking krijgt over een turbo lijkt Toyota de extra power te willen realiseren door toevoeging van een elektromotor. Dat zou moeten zorgen voor een vermogen van rond de 250 pk zonder het verbruik negatief te beïnvloeden. De hybride-GT86 komt volgens het bericht in 2015 op de markt.
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota GT86 Toyota GT86 Toyota GT86

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Toyota GT86 - Peugeot RCZ

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep