Autonieuws

Groen licht voor dealernetwerk Tesla

24 november 2012  |  17:28  |  Tekst:
    Print     Mail

Tesla lag vorige maand behoorlijk onder vuur. De plannen voor Applestore-achtige verkooppunten werden door Amerikaanse dealerverenigingen niet al te best ontvangen. De rechter heeft uiteindelijk in het voordeel van Tesla beslist.

Even een korte terugblik. Het Amerikaanse Tesla is van plan een dealernetwerk op poten te zetten in de stijl van Apple. Dat betekent: winkels met een hippe uitstraling, waar geen directe servicegarage bij aanwezig is. De dealers lijken meer op winkels, waar Tesla-deskundigen het winkelend publiek achter het stuur van een Tesla proberen te krijgen. Belangenorganisaties zijn hier op tegen, ze vrezen oneerlijke concurrentie en menen dat het ook voor de klant geen goede ontwikkeling is. Het ontbreken van een garage zou een gebrek aan service bieden en het de klant onnodig moeilijk maken. Uiteindelijk heeft het geleid tot een rechtszaak, die nu in het voordeel van Tesla is beslist.

Elon Musk, oprichter van Tesla, schrijft op Twitter: "Judge denies auto dealers' demand to kill Tesla store, justice prevails". Wat blijkt? Een rechter in Massachusetts heeft het verzoek van de belangenorganisaties om in ieder geval de Tesla-store in Boston tegen te houden, afgewezen. Dit kan weleens het begin betekenen van het op grote schaal verschijnen van dergelijke autodealers. Het Tesla-netwerk zou immers gaan bestaan uit winkels die door het merk zelf gerund worden. Dit in tegenstelling tot het eerder verplichte franchisemodel. Het ligt in de lijn der verwachting dat meerdere automerken zich nu op deze vorm van auto's verkopen gaan storten. Elon Musk zweert bij zijn concept. Musk is van mening dat franchise-dealers niet over de juiste hoeveelheid expertise beschikken om de ware in's & out's  van Tesla aan de koper over te brengen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Tesla kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Tesla showroom
Exclusief: zelfrijdende Tesla Model S

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Tesla Model S - Mercedes CLS Shooting Brake

Volg AutoWeek