Autonieuws

Irmscher houdt het voor gezien

25 november 2012  |  08:31  |  Tekst:
    Print     Mail

Slecht nieuws voor Opel-rijders die hun auto graag wat sportiever willen aankleden: tuner Irmscher stopt volgend jaar.

De crisis in autoland treft niet alleen de merken zelf, tuners hebben er misschien nog wel meer last van. Voor Irmscher is het zelfs zo erg dat het bedrijf besloten heeft de handdoek in de ring te gooien. Hoewel het bedrijf sporadisch ook met auto’s van andere merken aan de slag ging bleef het zwaartepunt altijd liggen op Opel. Vorige maand lieten we nog een plaatje zien van een door Irmscher aangepaste Mokka, maar dat is waarschijnlijk het laatste kunstje van de ‘veredelaar’.

Voor een tuner heeft Irmscher een opmerkelijk lange geschiedenis. Het bedrijf werd in 1968 opgericht door de Duitse rallycoureur Günther Irmscher en heeft zich sinds die tijd gespecialiseerd in het ontwikkelen van accesoires voor vrijwel elk Opel-model. Ook andere GM-merken als Cadillac en Chevrolet  bleven niet veilig voor het bedrijf uit Remshalden.  Kleine uitspattingen waren er ook. Zo was er in 1993 de Irmscher 7, een auto naar het ontwerp van de beroemde Lotus 7, maar dan voorzien van een Opel-motor of -sinds vorig jaar- elektrische aandrijving.

Volgens het Duitse 'Automobil-Industrie' wordt er gekeken naar mogelijkheden om de merknaam voort te laten bestaan door de werkzaamheden onder te brengen bij buitenlandse dochterondernemingen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Irmscher 7 Selectra concept Opel Astra by Irmscher Opel Agila Irmscher
Opel Mokka Irmscher

Peilstok

Ik vind de Volkswagen New Beetle uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Renault Espace - Volvo XC70

Volg AutoWeek