Autonieuws  |  Tijd voor de Audi A3 sedan

23 november 2012  |  10:36  |  Tekst:

De concept-car van de Audi A3 was al een sedan, dus dat die er zou komen was geen geheim. Dit zijn de eerste foto’s van de productieversie.

Al in 2011 meldden we dat Audi de tijd rijp vond voor een vierdeurs A3. De A4 groeit tenslotte vrolijk door bij iedere modelwisseling, dus er is nu een mooi gat ontstaan voor de compacte sedan. Bovendien komt er ook een 'sedan'-versie van de Mercedes A-klasse, en dat kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven.

Over het uiterlijk kunnen we kort zijn, want het is weer een typische Audi. Audi gaat niet met Mercedes mee in het bouwen van een kleine vierdeurs coupé, maar zet gewoon een echte sedan neer. De auto lijkt –geheel in de lijn der verwachtingen- een iets afgezwakte versie te worden van de rode concept. Hoewel de achterlichten op deze spionagefoto’s nog zijn afgeplakt verwachten we dezelfde vorm als bij die auto. Het front kennen we natuurlijk al van de hatchback, dus ook daar zien we geen verrassingen. We verwachten de auto volgend jaar op de markt.
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi A3 sedan Audi A3 sedan Audi A3 sedan
Audi A3 sedan Audi A3 sedan Audi A3 sedan

Peilstok

De leukste opgeruigde station voor weinig uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Audi A3 Sportback E-tron - BMW i3

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep