Autonieuws

Tijd voor de Audi A3 sedan

23 november 2012  |  10:36  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De concept-car van de Audi A3 was al een sedan, dus dat die er zou komen was geen geheim. Dit zijn de eerste foto’s van de productieversie.

Al in 2011 meldden we dat Audi de tijd rijp vond voor een vierdeurs A3. De A4 groeit tenslotte vrolijk door bij iedere modelwisseling, dus er is nu een mooi gat ontstaan voor de compacte sedan. Bovendien komt er ook een 'sedan'-versie van de Mercedes A-klasse, en dat kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven.

Over het uiterlijk kunnen we kort zijn, want het is weer een typische Audi. Audi gaat niet met Mercedes mee in het bouwen van een kleine vierdeurs coupé, maar zet gewoon een echte sedan neer. De auto lijkt –geheel in de lijn der verwachtingen- een iets afgezwakte versie te worden van de rode concept. Hoewel de achterlichten op deze spionagefoto’s nog zijn afgeplakt verwachten we dezelfde vorm als bij die auto. Het front kennen we natuurlijk al van de hatchback, dus ook daar zien we geen verrassingen. We verwachten de auto volgend jaar op de markt.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi A3 sedan Audi A3 sedan Audi A3 sedan
Audi A3 sedan Audi A3 sedan Audi A3 sedan

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Mazda 3 - BMW 116i - Audi A3 Sportback

Volg AutoWeek