Autonieuws  |  'Bentleys SUV omgedoopt tot Falcon'

23 november 2012  |  10:05  |  Tekst:

Toen Bentley zijn visie op een grote luxe SUV liet zien, stond autoland op zijn achterste benen. Kort samengevat viel het apparaat niet echt in de smaak. De wat onhandige naam EXP 9 F hielp ook al niet mee, maar die lijkt nu te zijn veranderd in 'Falcon'.

De Porsche Cayenne heeft voor een aantal merken de ogen geopend. Lamborghini werkt hard aan de Urus en ook Maserati wil het naast de gebaande paden gaan proberen. Toen Bentley zijn EXP 9 F concept liet zien waren de meningen op zijn zachtst gezegd verdeeld.

Omdat Bentley gelukkig niet de ogen en oren sluit voor kritiek maakte het Britse merk bekend de EXP 9 F terug te sturen naar te tekentafel. Er werd nog even extra benadrukt dat we met een concept-auto van doen hadden en dat er dus nog een hoop kan veranderen aan het ontwerp voordat hij de weg op gestuurd wordt. Nu wordt ook de naam toegankelijker voor het grote publiek, de F in de typeaanduiding staat namelijk voor Falcon en daar lijkt Bentley het voor de productieversie op te houden. Die naam komt ons bekend voor, want Ford levert in onder meer Australië al sinds de jaren zestig een sedan die zo heet.

Waarom Falcon? Bentley vergelijkt zijn forse SUV graag met een valk. Zo schrijft het merk op zijn website dat 'de uitzonderlijke eigenschappen van dit unieke dier de rode draad waren voor de conceptcar. Valken zijn de snelste dieren op aarde met snelheden van meer dan 300 km/h. Sterk, verfijnd en behendig. De valk is de overtreffende trap van grootste prestaties.' Wij zijn erg benieuwd hoe Bentley die waarden gaat implementeren in de top-SUV.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Bentley EXP 9 F Bentley EXP 9 F Bentley EXP 9 F

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep