Autonieuws  |  Nu naakt: Skoda Octavia

16 november 2012  |  11:32  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het debuut van de nieuwe generatie Skoda Octavia is nu echt aanstaande, zoveel is duidelijk. Nadat Skoda eerder de auto al met heel lichte camouflage liet rondrijden, is het nu tijd voor een officiële video waarin de auto zonder beplakking opduikt.

We zien bevestigd wat we in ons eerdere bericht over de nieuwe Skoda Octavia al zeiden: de achterlichten van de nieuweling lopen niet helemaal naar boven door. Het design van de auto sluit naadloos aan op het nieuwe familiegezicht, dat met de Rapid werd neergezet. Een basic design, zonder tierlantijnen; zo wil Skoda de value for money van z'n auto's onderstrepen.

De nieuwe Skoda Octavia gebruikt net als de Audi A3, Volkswagen Golf en Seat Leon de nieuwe MQB-techniek van de Volkswagen Group. Dat betekent zeer waarschijnlijk meer interieurruimte en een lager gewicht dan bij de huidige generatie. Bij de drie concerngenoten was dat immers ook aan de orde.

Onder de kap geen verrassingen: de bekende TSI's en TDI's. We verwachten op benzinegebied een 1.2 TSI (105 pk), 1.4 TSI (122 en 140 pk), 1.8 TSI (180 pk) en - later - een 2.0 TSI. Bij de diesels zijn er exemplaren met een cilinderinhoud van 1,6 en 2,0 liter.

De defintieve onthulling van de nieuwe Octavia volgt volgende maand. Z'n publieksdebuut vindt plaats op de Autosalon van Genève in maart 2013. Rond die tijd verwachten we 'm ook bij de dealers. Later volgt ook een stationwagon, de Combi.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek is jarig en trakteert! (Advertorial)

Daarom geven we een supersnelle Porsche 911 Cabrio weg! Wil jij ‘m winnen?   Lees verder
AutoWeek is jarig en trakteert!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia
Skoda Octavia

Peilstok

De leukste instapcoupé uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Propvol Voordeelweken Alleen tijdens de Propvol Voordeelweken (tot en met 29 april) stoppen we alles wat we ...

AutoWeek Triotest

CitroŽn C4 - Hyundai i30 - Skoda Octavia

Volg AutoWeek