Autonieuws

'General Motors laat Opel niet vallen'

16 november 2012  |  10:02  |  Tekst:  |  Foto's: ANP
    Print     Mail

Er gaat bijna geen dag voorbij of iemand voelt zich geroepen om een uitspraak over de toekomst van Opel te doen. In dit geval komt het bericht echter bij de absolute top vandaan. General Motors-baas Dan Akerson heeft de medewerkers in Rüsselsheim verzekerd dat GM z’n Europese dochter trouw blijft.

Tijdens een speech voor zo’n 5.000 Opel-medewerkers in thuisbasis Rüsselsheim heeft Dan Akerson getracht de gemoederen wat te kalmeren. Hij stelde dat Opel niet zal worden verkocht en dat GM ook niet van plan is 'de boel te sluiten en te vertrekken'. Volgens de GM-baas is Opel zeer belangrijk voor het concern.  “Als wereldwijde autoproducent heeft GM een sterke design-, ontwikkeling-, productie- en verkoopafdeling nodig in Europa. Opel vervult die rol maar er is ook ruimte voor Chevrolet. Aanbevelingen dat we Opel van de hand zouden moeten doen, tonen alleen maar aan dat sommige mensen niet inzien hoe belangrijk Opel is voor ons succes.”

Investeerders zetten Akerson al enige tijd onder druk om Opel te verkopen of te ontmantelen. Volgens analisten van Morgan Stanley gaat de Europese dochteronderneming ieder jaar gemiddeld een miljard euro verlies draaien tot 2021. Zelf zien de Amerikanen het beduidend gunstiger in. Volgens een statement dat het bedrijf eerder dit jaar de wereld in stuurde, verwachten ze halverwege dit decennium weer quitte te spelen. Om de Europese dochter winstgevend te krijgen, zou een samenwerking met PSA aangegaan worden. De laatste berichten omtrent die joint venture zijn echter dat die door de staatssteun aan PSA weer op losse schroeven staat.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Opel-fabriek Bochum | Foto: ANP/EPA GM CEO Dan Akerson | Foto: ANP/EPA

Peilstok

De leukste open supercar van de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Luxe Business Class pakket voor slechts € 295,- extra. Duitse kwaliteit en luxueuze flair worden bij ...

AutoWeek Dubbeltest

Opel Karl - Hyundai i10

Volg AutoWeek