Autonieuws

Fiat 500e zoemt Los Angeles binnen

16 november 2012  |  08:34  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Ook Fiat is aanwezig op de LA Auto Show en wel met een heus 500-derivaat. Het gaat om de 500e, de langverwachte elektrische versie van de 500.

Alle technische details houdt Fiat nog onder de pet, maar we zien in ieder geval al wel dat de exterieurdesigners zich bepaald niet hebben hoeven inhouden. Met z'n oranje kleur ziet de 500e er nog wat vrolijker uit dan de reguliere versies van de 500.

Toch zijn er wel wat verschillen op de foto te zien. Kijk maar naar de opnieuw ontworpen voorbumper met een contrasterende, witte kleur, skirts aan de zijkant en wielen met een ander design.

Binnenin keert het oranje-witte thema terug. We zien hier een nieuw instrumentenpaneel en op de middenconsole hebben de reguliere zaken plaatsgemaakt voor een serie knoppen.

Klein smetje op het blazoen zijn berichten dat Fiat-Chrysler de 500e alleen brengt om de mensen in Californië, traditioneel erg gebrand op schone auto's, in te palmen. De business case voor de 500e zou zeer slecht zijn en het concern zal bij eventuele productie 10.000 dollar per auto verliezen, aldus eerdere berichten van Automotive News.

Hoe het ook zij, eind deze maand kunnen we de oranje elektroauto zelf gaan bewonderen op de LA Auto Show. Dan horen we ongetwijfeld ook meer over de marktintroductie.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Fiat 500e Fiat 500e
Occasiontest - Fiat 500C (2012) vs Mini Cooper (2010)

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Fiat 500X - CitroŽn C4 Cactus - Mini Countryman

Volg AutoWeek