Autonieuws

Audi heeft grote plannen in Mexico

14 november 2012  |  14:25  |  Tekst:
    Print     Mail

Audi staat op het punt te beginnen met de bouw van z'n nieuwe fabriek in Mexico. Met de nieuwe productielocatie wil het merk inspringen op de forse groei die op het Amerikaanse continent wordt verwacht.

Bij een bijeenkomst in het Mexicaanse Puebla noemde Audi-topman Rupert Stadler Mexico 'de groeimotor van Latijns-Amerika'. Stadler verwacht dat de Mexicaanse verkopen op jaarbasis vijf procent zullen groeien. Ook voor andere landen in de regio zijn de voorspellingen gunstig. Een extra bonus voor Audi vormen de vrijhandelsverdragen die Mexico met Noord- en Zuid-Amerika en Europa heeft.

De nieuwe fabriek verrijst in San José Chiapa, in de Mexicaanse provincie Puebla. De bouw van de fabriek start in de lente van 2013. Vanaf 2016 moeten de eerste auto's van de band rollen. Audi heeft inmiddels al bevestigd dat het de volgende generatie Q5 in de nieuwe fabriek gaat bouwen.

De productielocatie meet 400 hectare en bevindt zich op 60 kilometer van de provinciehoofdstad Puebla. De lokale overheid investeert ondertussen flink in de infrastructuur. Er komen extra spoorlijnen en de fabriek wordt ook aangesloten op twee grote snelwegen in de provincie.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rupert Stadler namens Audi in Mexico

Peilstok

Ik vind de Mitsubishi Outlander PHEV uit de AutoWeek Top 50...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Bij Wittebrug en Kamsteeg betekent samengaan feest! Profiteervan onze eerste gezamenlijke aanbieding Audi ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Audi A2 1.4 (2004) - Honda Jazz 1.4i (2008)

Volg AutoWeek