Autonieuws  |  Deal tussen PSA en General Motors nog ver weg

14 november 2012  |  12:14  |  Tekst:

General Motors en PSA (Peugeot en Citroën) zetten verregaande samenwerking op een laag pitje.

Omdat de financieringstak van PSA - Banque PSA Finance (BPF) - voorlopig even wat lucht heeft gekregen dankzij een bankgarantie van zeven miljard euro van de Franse overheid, ziet General Motors op dit moment geen noodzaak om de bestaande samenwerking verder uit te breiden. De geruchten over een joint venture tussen de twee concerns kunnen zodoende de koelkast in.

“Uitgebreidere samenwerking is niet waarschijnlijk voor 2014, wanneer de automarkt weer aantrekt”, aldus een insider tegenover Reuters. “Door de overheidssteun aan PSA hoeven er niet meer gedwongen ontslagen te vallen, waardoor een deal niet op korte termijn gesloten kan worden. Politiek gezien zou het onmogelijk zijn dat er alleen gesneden moet gaan worden aan de Duitse kant.” Daarmee doelt hij op de voorgenomen sluiting van de Opel-fabriek in Bochum. “Als er op dit moment een samenwerking zou ontstaan, betekent dat verdere verliezen van banen en productiefaciliteiten aan beide kanten.” PSA ontving overheidssteun op voorwaarde dat er geen verdere ontslagen zouden vallen.  

Op dit moment verliest PSA zo'n 200 miljoen dollar per maand, het concern moest dit jaar al 10.000 mensen ontslaan. Bij General Motors gaat het niet veel beter; het Europese verlies over 2012 wordt begroot op 1,5 tot 1,8 miljard dollar. In de VS doet GM het wel goed waardoor de nood niet zo hoog is als bij PSA, dat weinig tot geen troeven achter de hand heeft. Fiat-baas Sergio Marchionne gooide onlangs nog een balletje op over een samenwerking tussen Fiat, PSA en GM om zo een vuist te kunnen maken tegen de Volkswagen Group.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alliantie GM en PSA

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep