Autonieuws

Lange Maserati Quattroporte op komst

12 november 2012  |  09:50  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Maserati wil met de nieuwe Quattroporte flink meer aantallen maken. Een lange versie van de limousine moet meer directieleden gaan verleiden om een Italiaanse volbloed te bestellen.

Automotive News heeft van bronnen binnen Maserati gehoord dat er een verlengde Quattroporte komt. De lange versie krijgt er twintig centimeter bij. Zodoende groeit-ie van 5,10 meter naar ongeveer 5,30 meter. Daarmee is de Quattroporte LWB ongeveer even lang als de concurrentie uit Duitsland, de lange versies van de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes S-klasse. Ook de Jaguar XJ LWB mag zich zorgen gaan maken.

De lange versie is een belangrijke pion om de ambitieuze doelstellingen te behalen die Maserati met de Quattroporte heeft. Het Italiaanse elitemerk wil op jaarbasis 12.000 exemplaren verkopen. Van de huidige generatie verkocht Maserati in het recordjaar 2007 5.088 exemplaren.

De verkoopstijging bij de Quattroporte moet er op z'n beurt weer voor zorgen dat Maserati ook de overkoepelende doelstelling behaalt. Sergio Marchionne, CEO van de Fiat Group, wil namelijk dat het merk uit Modena vanaf 2015 op jaarbasis 50.000 auto's verkoopt. De introductie van een kleiner model onder de Quattroporte (Ghibli) en een SUV (Levante) moeten daarbij helpen.

 

Lees een uitgebreid artikel over de toekomstplannen van Maserati in AutoWeek 46, die vanaf 14 november in de winkels ligt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati Quattroporte 2013 Maserati Quattroporte 2013 Maserati Quattroporte 2013
Maserati Quattroporte 2013 Maserati Quattroporte 2013
Rij-impressie Maserati Quattroporte

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Maserati Quattroporte

Volg AutoWeek