Autonieuws

Mercedes ontketent SLS AMG Black Series

9 november 2012  |  13:09  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Gisteren kondigde AMG op, jawel, zijn Facebook-pagina de komst van een speciaal model aan. Onder een zwart laken waren de contouren van de SLS AMG te zien. Inmiddels met officiële beelden en gegevens!

De SLS AMG is natuurlijk al een sportauto die met de nodige superlatieven besproken wordt. AMG heeft de gevleugelde sporter overgoten met het sausje dat onder de naam Black Series in de Duitse schappen staat. Met 640 pk krijgt de über-Benz er 40 paarden bij ten opzichte van de SLS AMG GT. Wat misschien nog leuker is: de toerenteller slaat vanaf 8.000 toeren pas in het rood uit, waar dat bij de 'normale' versie al bij 7200 toeren het geval is. Met een koppel van 635 Nm hebben de toekomstige SLS Black Series eigenaren in ieder geval geen reden tot klagen. Al deze brute kracht wordt nog steeds uit het ongeblazen 6,2 liter V8 blok geperst. Wel is hier het nodige aan versleuteld.

Zo monteert AMG andere nokkenassen en een nieuwe luchtinlaat. Bovendien is de olie-en waterkoeling fors verbeterd. Een Black Series zou geen Black Series zijn als hij niet wat minder gewicht in de schaal legt. De speciale SLS is op dieet gestuurd en heeft 70 kilo weg weten te zweten. Het totaalgewicht komt nu uit op 1.550 kilogram, dat betekent dat elke pk 2,4 kilogram hoeft te verslepen.

Om het Duitse geweld fatsoenlijk op de weg te houden, monteert AMG het nodige carbon spoilerwerk. De SLS krijgt een aangepaste splitter, diffuser en sideskirts. Ook op de bilpartij prijkt koolstofvezel in de vorm van een forse achtervleugel. De middenconsole wordt bovendien in hetzelfde materiaal uitgevoerd. De spoorbreedte neemt achter met 24 mm toe, terwijl de voorwielen 20 mm verder van elkaar verwijderd zijn. Het uitkloppen van de wielkasten was daarom noodzakelijk.

Door alle aanpassingen sprint het kanon in 3,6 tellen naar de 100 km/h. Daarmee is hij 0,2 seconde sneller dan de standaard SLS. De topsnelheid zakt met 2 km/h naar 315 km/h door de plaatsing van de achtervleugel. De verschillen lijken minimaal, maar met name tijdens het stevige bochtenwerk moet de Black Series zijn 'tammere' broertje het nakijken kunnen geven.

We zijn nog in afwachting van het officiële persbericht. Zodra we meer weten is het hier te lezen!

*UPDATE*

Het officiële persbericht is inmiddels gearriveerd. De gelekte gegevens bleken aardig te kloppen, behalve dan het vermogen: de auto krijgt geen 640, maar 631 pk. Hij bereikt die piek pas bij 7400 toeren per minuut, dus dat resulteert vast in een heel aardig geluid. Naast de officiële informatie ontvingen we ook nog meer foto's, nu van een wit exemplaar.  

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series Mercedes-Benz SLS AMG Black Series Mercedes-Benz SLS AMG Black Series
Mercedes-Benz SLS AMG Black Series Mercedes-Benz SLS AMG Black Series Mercedes-Benz SLS AMG Black Series
Rij-impressie Mercedes SLS AMG Final Edition

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Posterstory

Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition

Volg AutoWeek