Autonieuws

Peugeot denkt aan vierdeurs coupť

11 november 2012  |  12:39  |  Tekst:
    Print     Mail

Peugeot krijgt samen met concerngenoot Citroën rake klappen. Dat weerhoudt Peugeot er niet van om in te zetten op een compleet nieuw model.

Dat het niet goed gaat met PSA behoeft geen nadere toelichting. Maar Peugeot geeft niet op en zet een nieuw modellenprogramma op touw. Binnen nu nu en ongeveer drie jaar kunnen we een aantal nieuwe telgen verwachten.

Volgens het Franse l'Automobile zit er een vierdeurs coupé in het vat, die de strijd aan zal moeten gaan met bijvoorbeeld de aankomende CLA (foto 4 en 5) van Mercedes-Benz. Voorlopig gaat het model onder de naam 501 door het leven. Naar verluidt wordt de platte vierdeurs zo'n 4,6 meter lang en krijgt hij een kortere wielbasis dan de 508 sedan. Bovendien zou de auto een krachtiger voorkomen moeten krijgen, dit om de strijd met de Duitse concurrent beter aan te gaan. De komst van een dakloze variant op de vierdeurs coupé à la Opel Cascada wordt niet uitgesloten.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 508 RXH Peugeot 508 Peugeot 508
Mercedes CLA Mercedes CLA
Welkom Duurtest - Peugeot 308 GTI

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Voorraadactie bij Peugeot Janssen Voorraadactie bij Peugeot Janssen   Peugeot 108 Active met € 2.488,- korting! Peugeot 2008 ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Peugeot 107 - Nissan Pixo

Volg AutoWeek