Autonieuws

Mazda gaat Toyota's bouwen in Mexico

9 november 2012  |  11:45  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Toyota en Mazda slaan de handen ineen om in Mexico auto's te gaan produceren. Mazda zal er voor Toyota een op de Mazda 2 gebaseerd model in elkaar gaan draaien.

Dit moet gaan gebeuren in een nog te bouwen fabriek van Mazda in Mexico. In Salamanca City wordt hard gewerkt aan de nieuwe productieplek van Mazda. Hier komen zo'n 3000 man te werken, die jaarlijks 140.000 Mazda's 3 en 2 van de band moeten laten rollen, waarvan er 50.000 als Toyota's afgeleide van de 2 door het leven zullen gaan. Mazda's productie begint medio 2014, de Toyota's zullen in de zomer van 2015 het levenslicht zien. Toyota wil met het nieuwe model zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken. Mazda mikt op een efficiënter gebruik van zijn productiemiddelen.

Het is niet de eerste keer dat de twee concurrenten samenwerken aan een project. In 2010 werd bekend dat de twee Japanse autobouwers samen aan de ontwikkeling van hybridetechnieken gingen werken.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 2 1.3hp BiFuel GT-M Line Mazda 2 1.3 TS

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Mazda2: tijdelijk met € 1.000,- inruilbonus Mazda2: tijdelijk met € 1.000,- inruilbonus   Een klasse apart Bij de ontwikkeling van de ...

AutoWeek Triotest

Mazda 2 - Ford Fiesta - Opel Corsa

Volg AutoWeek