Autonieuws

Mazda gaat Toyota's bouwen in Mexico

9 november 2012  |  11:45  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Toyota en Mazda slaan de handen ineen om in Mexico auto's te gaan produceren. Mazda zal er voor Toyota een op de Mazda 2 gebaseerd model in elkaar gaan draaien.

Dit moet gaan gebeuren in een nog te bouwen fabriek van Mazda in Mexico. In Salamanca City wordt hard gewerkt aan de nieuwe productieplek van Mazda. Hier komen zo'n 3000 man te werken, die jaarlijks 140.000 Mazda's 3 en 2 van de band moeten laten rollen, waarvan er 50.000 als Toyota's afgeleide van de 2 door het leven zullen gaan. Mazda's productie begint medio 2014, de Toyota's zullen in de zomer van 2015 het levenslicht zien. Toyota wil met het nieuwe model zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken. Mazda mikt op een efficiënter gebruik van zijn productiemiddelen.

Het is niet de eerste keer dat de twee concurrenten samenwerken aan een project. In 2010 werd bekend dat de twee Japanse autobouwers samen aan de ontwikkeling van hybridetechnieken gingen werken.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 2 1.3hp BiFuel GT-M Line Mazda 2 1.3 TS

Peilstok

Ik vind de Mitsubishi Outlander PHEV uit de AutoWeek Top 50...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Mazda2 Private Lease Zorgeloos rijden in de bijzonder fraaie nieuwe Mazda2? Kies dan voor Mazda Private ...

AutoWeek Triotest

Mazda 2 - Ford Fiesta - Opel Corsa

Volg AutoWeek