Autonieuws

Mazda gaat Toyota's bouwen in Mexico

9 november 2012  |  11:45  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Toyota en Mazda slaan de handen ineen om in Mexico auto's te gaan produceren. Mazda zal er voor Toyota een op de Mazda 2 gebaseerd model in elkaar gaan draaien.

Dit moet gaan gebeuren in een nog te bouwen fabriek van Mazda in Mexico. In Salamanca City wordt hard gewerkt aan de nieuwe productieplek van Mazda. Hier komen zo'n 3000 man te werken, die jaarlijks 140.000 Mazda's 3 en 2 van de band moeten laten rollen, waarvan er 50.000 als Toyota's afgeleide van de 2 door het leven zullen gaan. Mazda's productie begint medio 2014, de Toyota's zullen in de zomer van 2015 het levenslicht zien. Toyota wil met het nieuwe model zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken. Mazda mikt op een efficiënter gebruik van zijn productiemiddelen.

Het is niet de eerste keer dat de twee concurrenten samenwerken aan een project. In 2010 werd bekend dat de twee Japanse autobouwers samen aan de ontwikkeling van hybridetechnieken gingen werken.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 2 1.3hp BiFuel GT-M Line Mazda 2 1.3 TS
Rij-impressie - Mazda 2

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Mazda2 GT-M line Mazda2 GT-M line Stap je in de Mazda2, dan ervaar je de luxe van een hoger segment. De Mazda2 biedt een ...

AutoWeek Triotest

Mazda 2 - Ford Fiesta - Opel Corsa

Volg AutoWeek