Autonieuws  |  'Seat-SUV komt binnen drie jaar'

9 november 2012  |  10:20  |  Tekst:

Seat-baas James Muir zou bevestigd hebben dat het Spaanse merk uiterlijk 2015 met een SUV komt. Een concept-car die min of meer het definitieve design laat zien zou binnen twee jaar op een grote Europese show gepresenteerd worden.

Muir meldt dit nieuws aan het Britse Autocar. Het zou gaan om een SUV in de klasse van familielid Volkswagen Tiguan en bijvoorbeeld de Mazda CX-5, waarmee we meteen de belangrijke concurrent te pakken hebben. Qua design borduurt de auto voort op de IBX concept car uit 2011. Toch is die auto volgens Muir slechts “een indicatie van hoe Seats designtaal eruit zou zien op een SUV”, terwijl de komende, nieuwe concept veel meer op de productieversie zal lijken.

Muir treedt behoorlijk in detail, en laat meteen los dat hij 100.000 stuks van het model hoopt af te kunnen zetten. Daarnaast geeft hij aan dat zo’n stoer model een stuk beter bij het merk past dan een vierdeurs sedan, wat doet vermoeden dat we voorlopig geen Exeo-opvolger hoeven te verwachten.  

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Seat Mii voorraad auto's (Advertorial)

Nieuw bij AutoWeek, splinternieuwe Seat Mii's direct uit voorraad aangeboden. Leverbaar zonder levertijd.   Lees verder
  Seat Mii
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Seat IBX concept Seat IBX concept

Peilstok

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

SEAT Leon 5-deurs Vanaf € 26.950 Klantvoordeel tot € 2.910 De Leon FR Dynamic is gebaseerd op ...

AutoWeek Dubbeltest

Seat Leon SC - Kia Pro-Cee'd

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep