Autonieuws  |  Geen miljardeninjectie voor auto-industrie

8 november 2012  |  16:57  |  Tekst:

Na de succesvolle redding van de Amerikaanse autoindustrie verkeren nu veel Europese autofabrikanten in nood. Een miljardeninjectie is echter niet aanstaande.

Eurocommissaris voor Industrie Antonio Tajani pleit voor actie om autofabrikanten in nood te helpen. Hij spreekt van ‘een gecoördineerde aanpak met urgentie’, maar zoals te doen gebruikelijk in de EU verloopt de actie voorlopig nogal stroperig: Tajani wil met leidende figuren uit de autoindustrie, vakbondsmensen en toppolitici de koppen bij elkaar steken om overcapaciteit, investeringen in nieuwe technologieën en staatshulp te bespreken. Dat moet de eerste stap zijn in de strategie van de Europese Commissie om een nieuwe industriële revolutie te ontketenen, zegt Tajani. Doel is om de Europese autoindustrie ‘een nog grotere voorsprong te bezorgen qua veiligheid en duurzaamheid’.

Tajani verzuimt er bedragen bij te noemen en daartoe is de Europese Commissie ook niet gemachtigd. Er is hooguit 8 miljard euro beschikbaar voor research en development op transportgebied, in de Verenigde Staten ging het bij het reddingsplan voor de autoindustrie om een veelvoud. Het is echter aan de afzonderlijke EU-lidstaten om iets aan fabriekssluitingen te doen. Hartmut Baur, topman van Daimler voor milieu en energie, gelooft wel in de goede bedoelingen. “De Europese Commissie is toegewijd om de maakindustrie te helpen, maar we boksen op tegen wetgeving die soms tegenstrijdig is en negatieve effecten sorteert”, vertelt hij in Automotive News Europe.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek BigBoys! Elke zaterdag 16:30 op SBS6 (Advertorial)

De autokenners van AutoWeek komen met hun eigen televisieprogramma.   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Genk

Peilstok

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De zomer in je bol bij Motorhuis. Koop nu een auto bij Motorhuis en betaal pas over 12 maanden. Dat noemen wij ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW M235i - Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep