Autonieuws

Audi Q7 nu ook in India gebouwd

8 november 2012  |  14:57  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Om de Indiase markt goed van Audi's te voorzien, gaat de Duitse autobouwer nu ook de Q7 in India produceren.

Uit de Audi-fabriek in Aurangabad zullen jaarlijks tot duizend exemplaren van Audi's grootste SUV van de band rollen. De Q7 is na de A4, A6 en de Q5 het vierde model dat ook in India geproduceerd wordt.

Frank Drewes, lid van de raad van bestuur van Audi, is verantwoordelijk voor de productie en zegt dat het bouwen van de Q7 "onderdeel is van de lange-termijn-groeistrategie in India". De productiehal meet 20.000 vierkante meter en zal vanaf medio 2013 ook plaats gaan bieden aan een productielijn voor de Audi Q3. In India is steeds meer vraag naar producten van de Duitse autobouwer, in de eerste tien maanden van dit jaar is Audi's afzet met 55 procent gestegen tot 7.273 stuks. Ook het dealernetwerk groeit aanzienlijk.

Het bericht dat Audi de Q7 ook in India gaat bouwen, doet vermoeden dat we op korte termijn nog geen nieuwe mastodont uit Ingolstadt hoeven te verwachten. Het huidige model loopt mee sinds 2005 en onderging in 2009 een facelift. Wel is Audi inmiddels bezig met het testen van de techniek van een mogelijke opvolger.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi Q7 India Audi Q7 India Audi Q7 India
Dubbeltest - Audi Q7 3.0 TDI vs Lexus RX450h

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

BMW X5 - Audi Q7 - Range Rover Sport

Volg AutoWeek