Autonieuws  |  Audi Q7 nu ook in India gebouwd

8 november 2012  |  14:57  |  Tekst:

Om de Indiase markt goed van Audi's te voorzien, gaat de Duitse autobouwer nu ook de Q7 in India produceren.

Uit de Audi-fabriek in Aurangabad zullen jaarlijks tot duizend exemplaren van Audi's grootste SUV van de band rollen. De Q7 is na de A4, A6 en de Q5 het vierde model dat ook in India geproduceerd wordt.

Frank Drewes, lid van de raad van bestuur van Audi, is verantwoordelijk voor de productie en zegt dat het bouwen van de Q7 "onderdeel is van de lange-termijn-groeistrategie in India". De productiehal meet 20.000 vierkante meter en zal vanaf medio 2013 ook plaats gaan bieden aan een productielijn voor de Audi Q3. In India is steeds meer vraag naar producten van de Duitse autobouwer, in de eerste tien maanden van dit jaar is Audi's afzet met 55 procent gestegen tot 7.273 stuks. Ook het dealernetwerk groeit aanzienlijk.

Het bericht dat Audi de Q7 ook in India gaat bouwen, doet vermoeden dat we op korte termijn nog geen nieuwe mastodont uit Ingolstadt hoeven te verwachten. Het huidige model loopt mee sinds 2005 en onderging in 2009 een facelift. Wel is Audi inmiddels bezig met het testen van de techniek van een mogelijke opvolger.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi Q7 India Audi Q7 India Audi Q7 India

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Audi Q7 3.0 TDI Clean Diesel - Land Rover Discovery 4 3.0 TDV6

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep