Autonieuws

Mercedes GLA voor het eerst in de buitenlucht

8 oktober 2012  |  15:03  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes-Benz wond er bij de onthulling van de A-klasse al geen doekjes om dat er van dat model diverse afgeleiden gaan komen. De CLA komt als eerste, maar het testwerk met nummer twee is al begonnen: de GLA.

De letter ‘G’ geeft het al een beetje aan: dit is een SUV op basis van de A-klasse. Bij een ‘Gelände’ van Mercedes-Benz denk je natuurlijk aan vierwielaandrijving en dat komt helemaal goed. Het Duitse merk is namelijk voor de A 45 AMG al bezig met de ontwikkeling daarvan en die techniek kan natuurlijk direct z’n weg vinden naar de GLA. We verwachten echter dat er in verband met het prijspeil en de CO2-uitstoot ook versies met voorwielaandrijving beschikbaar komen.
Voor het motorenaanbod kunnen we kijken bij de A-klasse. Dat betekent op benzinegebied 1,6- en 2,0-liter turbomotoren. Verder mikken we op 1,5-, 1,6- en wellicht ook 2,1-liter turbodiesels. Een AMG-versie is minder waarschijnlijk, in het gamma van de GLK ontbreekt die immers ook. Aan de andere kant: van de GL is er wel een AMG-versie.
We moeten nog wel even geduld hebben voor de Mercedes GLA op de markt komt. Volgend jaar staat in het teken van de CLA, dus 2014 lijkt het aangewezen jaar voor de marktintroductie van z’n SUV-broer GLA.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots
Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Ambitionpakket: nu voor € 995,- Ambitionpakket: nu voor € 995,- Uw voordeel kan oplopen tot ruim € 3.000,- Het ambitionpakket is ...

Volg AutoWeek