Autonieuws

Maserati neemt GranCabrio MC mee naar Parijs

24 september 2012  |  10:49  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Leken raken snel het overzicht kwijt in het volle Maserati-gamma en om de boel nog wat onduidelijker te maken, heeft het Italiaanse merk nu wéér een derivaat toegevoegd. Het gaat om de GranCabrio MC.

De letters 'MC' hinten al naar hoe we deze GranCabrio moeten plaatsen: dit is de open versie van de GranTurismo MC Stradale. Net als z'n coupébroer is de MC een auto met de nodige racegenen. De topper van het gamma onderscheidt zich met een agressievere en sportievere uitstraling van de rest van het GranCabrio-gamma.

De MC is door het spoilerwerk maar liefst 48 millimeter langer dan de andere versies van de GranCabrio. De auto krijgt grotendeels dezelfde aerodynamische aanpassingen als de MC Stradale. Het korte persbericht meldt niets over het vermogen, maar het lijkt een veilige aanname dat dit gelijk is aan dat van de MC Stradale. De 4,7-liter V8 in die auto is goed voor 450 pk en 510 Nm.

De Maserati GranCabrio MC debuteert op de Autosalon van Parijs. We verwachten in de Franse hoofdstad ook een eerste levensteken van de nieuwe Quattroporte.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati GranCabrio MC Maserati GranCabrio MC Maserati GranCabrio MC
Maserati GranCabrio MC
Mercedes SLS AMG Roadster vs Maserati GranCabrio

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Maserati GranCabrio Sport Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Volg AutoWeek