Autonieuws

NEVS komt begin 2014 met elektrische Saab

3 september 2012  |  15:58  |  Tekst:
    Print     Mail

De laatste hobbels rondom de overname van Saab door National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) zijn gladgestreken. Het merk is nu definitief in handen van het Zweeds-Chinese bedrijf, dat over anderhalf jaar z'n eerste elektrische Saab wil presenteren..

National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) heeft op 31 augustus de overname van Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB en Saab Automobile Tools AB definitief afgerond. Met de deal komt NEVS naar eigen zeggen in het bezit van de fabriek in Trollhättan, de test- en laboratoriumfaciliteiten en de intellectuele eigendommen van de Saab 9-3 en het Phoenix-platform. Dat laatste is opmerkelijk omdat Spyker-topman Victor Muller onlangs nog zei dat hij het platform in z'n Saab-periode had verkocht aan het Chinese Youngman.

NEVS mag de naam Saab nu gebruiken voor toekomstige modellen, al zal de nieuwe eigenaar de modellen niet mogen voorzien van het bekende Saab-logo. Het Zweeds-Chinese consortium is in handen van National Modern Energy Holdings Ltd van Kai Johan Jiang. NEVS wil zich vanuit Trollhättan focussen op de productie van elektrische auto’s. De ontwikkeling van de eerste elektrische auto is volgens Jiang al enige tijd aan de gang in China en Japan, binnenkort gaat men in Zweden verder aan de slag met de auto, die is gebaseerd op de Saab 9-3. NEVS verwacht de auto over anderhalf jaar te introduceren.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab (foto ANP) Logo Saab

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek