Autonieuws  |  Nieuwe Maserati GranCabrio Sport

2 september 2012  |  16:59  |  Tekst:

Op de autoshow van Moskou presenteert Maserati de GranCabrio Sport. De auto is op een lijn gebracht met de GranTurismo Sport, die al eerder werd aangepakt.

In februari presenteerde Maserati al de dichte GranTurismo Sport, maar van de open versie van die auto, de GranCabrio, bleef de ‘oude’ S in de prijslijsten. Om het verhaal nog overzichtelijker te maken, ging die auto wel door het leven onder de voor de coupé nieuwe naam ‘Sport’.

Nu komt aan de onduidelijkheid een eind, en is er zowel een dichte als een open Sport. Beiden hebben nu de beschikking over dezelfde 460 pk sterke 4,7-liter V8, een winst van tien pk ten opzichte van de huidige Sport-cabrio. Hiermee knalt de auto volgens de Italianen in precies vijf seconden naar de honderd, en gaat dan door tot 285 km/h. Ook het onderstel werd aangepakt en is iets sportiever dan dat van de ‘normale’ GranCabrio.

Tegelijk met de motorische upgrade krijgt de auto ook de uiterlijke aanpassingen van de GranTurismo Sport. Dat betekent een andere voorbumper (die we ook zagen op de MC Stradale) en nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting. Wanneer we de auto in Nederland mogen verwachten, is nog niet bekend.
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

2013 Maserati GranCabrio Sport

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Maserati GranCabrio Sport Ė Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep