Autonieuws

Nieuwe Maserati GranCabrio Sport

2 september 2012  |  16:59  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Op de autoshow van Moskou presenteert Maserati de GranCabrio Sport. De auto is op een lijn gebracht met de GranTurismo Sport, die al eerder werd aangepakt.

In februari presenteerde Maserati al de dichte GranTurismo Sport, maar van de open versie van die auto, de GranCabrio, bleef de ‘oude’ S in de prijslijsten. Om het verhaal nog overzichtelijker te maken, ging die auto wel door het leven onder de voor de coupé nieuwe naam ‘Sport’.

Nu komt aan de onduidelijkheid een eind, en is er zowel een dichte als een open Sport. Beiden hebben nu de beschikking over dezelfde 460 pk sterke 4,7-liter V8, een winst van tien pk ten opzichte van de huidige Sport-cabrio. Hiermee knalt de auto volgens de Italianen in precies vijf seconden naar de honderd, en gaat dan door tot 285 km/h. Ook het onderstel werd aangepakt en is iets sportiever dan dat van de ‘normale’ GranCabrio.

Tegelijk met de motorische upgrade krijgt de auto ook de uiterlijke aanpassingen van de GranTurismo Sport. Dat betekent een andere voorbumper (die we ook zagen op de MC Stradale) en nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting. Wanneer we de auto in Nederland mogen verwachten, is nog niet bekend.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

2013 Maserati GranCabrio Sport
Mercedes SLS AMG Roadster vs Maserati GranCabrio

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Maserati GranCabrio Sport Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Volg AutoWeek