Autonieuws  |  BMW bevestigt: 'We willen Mini's in Born bouwen'

9 juli 2012  |  13:00  |  Tekst:

Een deal van de BMW Group met Nedcar lijkt steeds dichterbij te komen. In een persbericht flirt Mini nadrukkelijk met de fabriek in Born.

Mini meldt: "Binnen onze groeistrategie is op middellange termijn extra productiecapaciteit buiten Oxford nodig als de vraag naar onze auto's de productiemogelijkheden in onze Engelse fabriek overstijgt. We overwegen momenteel hoe we dit kunnen bewerkstelligen."

En dan wordt het interessant voor iedereen die Nedcar een warm hart toedraagt: "We prefereren een satellietfabriek zo dicht mogelijk bij Oxford. Vandaar dat de BMW Group momenteel onderhandelt met Nedcar in Born. Alle expertise voor die eventuele productie komt in dat geval uit Oxford. Uiteraard komen op de satellietlocatie net zulke complexe productielijnen te staan als in Engeland. Die structuur is noodzakelijk om de grote mate van personalisatie bij een Mini mogelijk te maken."

In hetzelfde persbericht stelt Mini meteen ook de Engelsen gerust met de mededeling dat het 250 miljoen pond extra gaat investeren in de fabriek in Oxford in de periode tot 2015. Dit komt bovenop de 500 miljoen pond die al was aangekondigd voor de periode tot 2014.

Als de BMW Group toehapt, dan wordt het concern niet de eigenaar van Nedcar. In de geplande constructie neemt de Eindhovense VDL Group Nedcar over van Mitsubishi. De regionale en landelijke overheden zullen het personeel van Nedcar in de periode tussen de stop van de Mitsubishi-productie (eind dit jaar) en de start van de productie van Mini's (als het doorgaat waarschijnlijk in 2014) ondersteunen met een bijdrage aan de loonkosten en opleidingen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mini Cooper SD Countryman

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

New Mini Countryman Wins. Tijdelijk € 2.900,- voordeel op de Knockout Edition Mini Countryman is de ...

AutoWeek Triotest

Mini Cooper vijfdeurs - Volvo V40 T2 - Mazda 3 SkyActiv-G 120

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep