Autonieuws

BMW bevestigt: 'We willen Mini's in Born bouwen'

9 juli 2012  |  13:00  |  Tekst:
    Print     Mail

Een deal van de BMW Group met Nedcar lijkt steeds dichterbij te komen. In een persbericht flirt Mini nadrukkelijk met de fabriek in Born.

Mini meldt: "Binnen onze groeistrategie is op middellange termijn extra productiecapaciteit buiten Oxford nodig als de vraag naar onze auto's de productiemogelijkheden in onze Engelse fabriek overstijgt. We overwegen momenteel hoe we dit kunnen bewerkstelligen."

En dan wordt het interessant voor iedereen die Nedcar een warm hart toedraagt: "We prefereren een satellietfabriek zo dicht mogelijk bij Oxford. Vandaar dat de BMW Group momenteel onderhandelt met Nedcar in Born. Alle expertise voor die eventuele productie komt in dat geval uit Oxford. Uiteraard komen op de satellietlocatie net zulke complexe productielijnen te staan als in Engeland. Die structuur is noodzakelijk om de grote mate van personalisatie bij een Mini mogelijk te maken."

In hetzelfde persbericht stelt Mini meteen ook de Engelsen gerust met de mededeling dat het 250 miljoen pond extra gaat investeren in de fabriek in Oxford in de periode tot 2015. Dit komt bovenop de 500 miljoen pond die al was aangekondigd voor de periode tot 2014.

Als de BMW Group toehapt, dan wordt het concern niet de eigenaar van Nedcar. In de geplande constructie neemt de Eindhovense VDL Group Nedcar over van Mitsubishi. De regionale en landelijke overheden zullen het personeel van Nedcar in de periode tussen de stop van de Mitsubishi-productie (eind dit jaar) en de start van de productie van Mini's (als het doorgaat waarschijnlijk in 2014) ondersteunen met een bijdrage aan de loonkosten en opleidingen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mini Cooper SD Countryman
Occasiontest - Fiat 500C (2012) vs Mini Cooper (2010)

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Mini Yours Limited Edition met voordeel RIJDT ALS GEGOTEN. MINI YOURS LIMITED EDITION Met MINI Yours maak jij je MINI all yours – helemaal ...

AutoWeek Dubbeltest

Mini John Cooper Works - Seat Leon Cupra

Volg AutoWeek