Autonieuws  |  Saab gekocht door Chinees-Zweedse investeerder

13 juni 2012  |  13:39  |  Tekst:

Saab is terug uit de dood! Zojuist is bekend geworden dat een Chinees-Zweedse investeerder de restanten van het merk gekocht heeft. De bedoeling is dat het merk nu elektrische auto's gaat bouwen.

Tijdens een persconferentie heeft de curator van Saab bekendgemaakt dat National Electric Vehicle Sweden (NEVS) de restanten van het Zweedse automerk gekocht heeft. De grote baas van het bedrijf, Kai Johan Jiang, is een Chinees-Zweedse zakenman, terwijl Karl-Erling Trogen, de oud-CEO van Volvo Trucks, is benoemd tot voorzitter. Naar verluidt zijn er ook Japanners betrokken bij de investering.

De nieuwe eigenaars willen Saab omtoveren tot een merk dat zich meer op elektrische auto’s richt. Er is geen interesse in het voorzetten van de 9-5 of de 9-4X, maar de 9-3 is wel een model van waarde volgens NEVS. Daarom heeft de firma niet de rechten voor de eerste twee modellen gekocht, maar wel voor de 9-3. Daarvan moet een elektrische variant verschijnen, die op z’n vroegst al eind 2013 moet verschijnen. Ook wordt er gesproken over een andere nieuwe, kleinere elektrische auto, die mogelijk voortborduurt op het concept van de 9-1.

Tot de aankoop horen ook de productiefaciliteit van het merk, evenals Saab Tools en Saab Powertrain.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab in Trolhštttan | Foto: ANP/AFP

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep