Autonieuws  |  Rap, stijlvol en groot: Mercedes-Benz GL 63 AMG

31 mei 2012  |  12:13  |  Tekst:

De eerste meters met de nieuwe Mercedes GLK zitten nog in de benen en prompt onthult Mercedes de nieuwe GL 63 AMG!

Het Duitse merk positioneert de GL 63 AMG als de meest dynamische en stijlvolle SUV, naast z'n broertje in de ML-klasse en de G-klasse, zo laat de voorzitter van de Mercedes-AMG weten. Zo moet de auto het comfort van een S-klasse combineren met de sportiviteit van een sportieve AMG-sedan, maar dan in een SUV.

Onder de kap huist de bekende 5,5-liter grote V8 met twee turbo's, die 557 pk en 760 Nm naar alle vier de wielen stuurt via een automatische versnellingsbak met zeven verzetten – die ook is uitgerust met een start/stop-systeem. Daarmee doet-ie de sprint van nul tot honderd in 4,9 seconden en is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. Tegenover dat geweld staat wel een behoorlijke CO2-uitstoot van 288 gram CO2 per kilometer.

 

Op cosmetisch vlak verschilt de AMG-versie overigens weinig van de reguliere GL, afgezien van de uitlaten, de buitenspiegels en de wielen. In het interieur vinden we het nodige leer, een sportstuur, sportpedalen en vloermatten van AMG.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz GL 63 AMG Mercedes-Benz GL 63 AMG Mercedes-Benz GL 63 AMG
Mercedes-Benz GL 63 AMG Mercedes-Benz GL 63 AMG

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Lezerstest

Cadillac Escalde/Hummer H3/Mercedes GL 420 CDI

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep