Autonieuws  |  Nieuwe generatie Honda Accord in Amerika gespot

29 mei 2012  |  13:34  |  Tekst:

De huidige generatie Honda Accord gaat alweer even mee, dus z’n opvolger is in de maak. Onze spionagefotograaf heeft de auto gespot in de Verenigde Staten.

Ruim een jaar geleden werd de inmiddels vier jaar oude Accord nog gefacelift voor ons Europeanen, dus hij kan nog wel even mee. Toch zal de auto op een gegeven moment een opvolger krijgen. De nieuwe generatie is namelijk gespot tijdens testwerk in de Verenigde Staten. Het gaat waarschijnlijk dan ook wel om de Amerikaanse versie van de sedan, die wat groter is dan z’n Europese en Japanse tegenpool.

Om een idee te krijgen van hoe deze nieuwe Accord uiteindelijk zal ogen, onthulde Honda begin dit kalenderjaar een conceptversie van de nieuwe Accord Coupé. Stilistisch gezien zal de sedan daar weinig van verschillen. Op deze spionagefoto’s is dat door de betrekkelijk zware camouflage niet echt te zien. Onder de kap van de Amerikaanse Accord zullen we een nieuwe, direct ingespoten 2,4-liter viercilinder vinden, maar er komt ook een 3,5-liter V6. Later volgt de hybride versie.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Honda Accord spyshots Honda Accord spyshots Honda Accord spyshots
Honda Accord spyshots Honda Accord spyshots Honda Accord spyshots

Peilstok

De leukste 'Genève-auto' uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Honda Accord - Peugeot 508 - Ford Mondeo

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep