Autonieuws  |  Speciale Ferrari 458 Italia voor Eric Clapton

26 mei 2012  |  21:26  |  Tekst:

Ferrari heeft speciaal voor en in samenwerking met Eric Clapton een speciale versie van de 458 Italia gebouwd: de SP12 EC.

Echt nieuws is het niet meer want begin vorige maand doken er al foto’s op van een Ferrari die vanuit een dealerpand in Londen in een vrachtauto werd gereden. Wat we toen al vermoedden en min of meer bevestigd kregen, blijkt inderdaad waar: het is een speciale versie van de 458 Italia, aangepast aan de wensen van niemand minder dan Ferrari-liefhebber en gitarist Eric Clapton. Inmiddels is er officieel beeldmateriaal vrijgegeven van de SP12 EC.

De auto is getekend door Centro Stile Ferrari in samenwerking met Pininfarina en heeft de nodige uiterlijke aanpassingen ondergaan waardoor de link met de 512 BB gelegd wordt. De Clapton-versie heeft dezelfde 4,5-liter V8 met 570 pk achterin liggen als de 458 Italia.

“Het scheppen van deze auto was alsof je voor een groot wit canvas doek stond waarop geschilderd moest worden. Het was een ongelooflijke ervaring, een van de meest bevredigende dingen die ik ooit heb gedaan”, aldus de legendarische gitarist, bijgenaamd Slowhand.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari SP12 EC Ferrari SP12 EC Ferrari SP12 EC

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Oud & Nieuw

Ferrari 348 Ė Ferrari 458 Italia

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep