Autonieuws

Dit is de Peugeot 301

24 mei 2012  |  14:50  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Peugeot heeft voor de wereldwijde groeimarkten een nieuw model in de steigers staan: de 301.

In het vorige Peugeot-bericht kon je lezen hoe de Fransen het in het vervolg met de typeaanduidingen gaan doen nu de getallencombinaties op beginnen te raken. Het eerste concrete resultaat van het nieuwe nummerbeleid is de Peugeot 301, een auto die bedoeld is voor opkomende economieën, de zogenaamde groeimarkten. Dat we ‘m ooit in Nederland gaan terugzien, is erg onwaarschijnlijk.

De 301 is 4,44 meter lang en heeft een wielbasis van 2,65 meter. De inhoud van de kofferbak bedraagt 506 liter en standaard heeft de auto onder andere ESP, ABS, Brake Assist en vier airbags aan boord. Optioneel zijn automatische airco, Bluetooth, usb-aansluiting, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Op motorengebied is er keuze uit een 1.2 VTi driepitter van 71 pk, een 1.6 VTi van 115 pk en een 1.6 HDi van 92 pk. Je kunt ze bestellen met een normale handbak, een gerobotiseerd exemplaar (2Tronic) of een conventionele automaat.

De 301 wordt gebouwd in de Spaanse stad Vigo en de eerste auto’s worden in november afgeleverd in Turkije. Daarna volgen landen in Midden- en Oost-Europa, waarna het de beurt is aan Griekenland, Oekraïne, Rusland, Afrika, de Golfstaten en een aantal landen in Latijns Amerika. De Peugeot 301 maakt z’n officiële debuut eind september op de autosalon van Parijs.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 301 Peugeot 301 Peugeot 301
Peugeot 301 Peugeot 301 Peugeot 301

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek