Autonieuws  |  Dit is de Peugeot 301

24 mei 2012  |  14:50  |  Tekst:

Peugeot heeft voor de wereldwijde groeimarkten een nieuw model in de steigers staan: de 301.

In het vorige Peugeot-bericht kon je lezen hoe de Fransen het in het vervolg met de typeaanduidingen gaan doen nu de getallencombinaties op beginnen te raken. Het eerste concrete resultaat van het nieuwe nummerbeleid is de Peugeot 301, een auto die bedoeld is voor opkomende economieën, de zogenaamde groeimarkten. Dat we ‘m ooit in Nederland gaan terugzien, is erg onwaarschijnlijk.

De 301 is 4,44 meter lang en heeft een wielbasis van 2,65 meter. De inhoud van de kofferbak bedraagt 506 liter en standaard heeft de auto onder andere ESP, ABS, Brake Assist en vier airbags aan boord. Optioneel zijn automatische airco, Bluetooth, usb-aansluiting, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Op motorengebied is er keuze uit een 1.2 VTi driepitter van 71 pk, een 1.6 VTi van 115 pk en een 1.6 HDi van 92 pk. Je kunt ze bestellen met een normale handbak, een gerobotiseerd exemplaar (2Tronic) of een conventionele automaat.

De 301 wordt gebouwd in de Spaanse stad Vigo en de eerste auto’s worden in november afgeleverd in Turkije. Daarna volgen landen in Midden- en Oost-Europa, waarna het de beurt is aan Griekenland, Oekraïne, Rusland, Afrika, de Golfstaten en een aantal landen in Latijns Amerika. De Peugeot 301 maakt z’n officiële debuut eind september op de autosalon van Parijs.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 301 Peugeot 301 Peugeot 301
Peugeot 301 Peugeot 301 Peugeot 301

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep