Autonieuws

Gereden: Volkswagen Golf GTI Cabrio

21 mei 2012  |  18:09  |  Tekst:  |  Foto's: René Oudshoorn
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Drie decennia zijn er overheen gegaan, nu heeft Volkswagen eindelijk de Golf Cabriolet gekruist met de GTI. Een eerste kennismaking.

Het lag zo voor de hand, toen in de tweede helft van de jaren zeventig Volkswagen twee heel succesvolle varianten op de Golf 1 de markt op stuurde. Maar gebeuren deed het niet. Tot nu. Want we rijden eindelijk met de Golf GTI Cabriolet. De aandrijflijn is gelijk aan die van de dichte GTI en dat betekent 210 pk en 280 Nm. Dat maximum koppel is al bij 1.700 tpm beschikbaar en dat maakt de motor erg soepel. We rijden bovendien de variant met zestraps DSG en dan is het helemaal feest. De stijfheid van deze cabrio is erg goed, maar die medaille heeft een keerzijde. De Cabrio is maar liefst 250 kilogram zwaarder dan de gewone GTI en dat is het verschil tussen alleen in de auto zitten of met vier volwassenen: pak aan. De motor heeft daar weinig problemen mee, maar als je lekker bochten gaat nemen, dan voel je dat extra gewicht wel. Het standaard elektronische sperdifferentieel voorkomt doorslippen van het binnenste wiel bij te veel gas in snelle bochten. Door dat hogere gewicht is deze auto eerder een snelle cabriolet dan een open GTI, maar daar is op zich niks mis mee. We rijden lange stukken heel snel over de Duitse autobahn en dan is het een heerlijke reisauto. Veel punten scoort hij ook op gebruiksgemak. Beenruimte achterin is werkelijk top voor deze klasse en ook de kofferruimte is netjes. Dankzij de compact opgevouwen stoffen kap lever je geen liter in wanneer het dak dicht moet.

De volledige rij-impressie van de Volkswagen Golf GTI Cabriolet staat in AutoWeek 23, die op woensdag 6 juni verschijnt. Woensdag 30 mei op deze site het videoverslag.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rij-impressie Volkswagen Golf GTI Cabrio Rij-impressie Volkswagen Golf GTI Cabrio Rij-impressie Volkswagen Golf GTI Cabrio
Rij-impressie Volkswagen Golf GTI Cabrio Rij-impressie Volkswagen Golf GTI Cabrio
Dubbeltest - VW Golf R Variant vs. Seat Leon ST Cupra

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Voorraadstunts Volkswagen bij Van Mossel Voorraad stunts Volkswagen Voordeel tot wel € 5.200,- op voorraad modellen! Voortreffelijk.

AutoWeek Mini-dubbeltest

Volkswagen Golf - Opel Astra

Volg AutoWeek