Autonieuws

Mercedes CLS Shooting Break toont achterlichten

14 mei 2012  |  10:38  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes-Benz laat z’n CLS Shooting Break met steeds minder camouflage rondrijden. Eindelijk kunnen we nu dan zien hoe de achterzijde van de auto eruit komt te zien.

De achterlichtunits tonen duidelijke verwantschap met die van de normale vierdeurscoupé. De voorzijde is exact gelijk en daarom werd die vanaf het begin niet gecamoufleerd. De lange achterzijde belooft veel goeds voor de praktische gebruiksmogelijkheden, maar toch zal stijl meer prioriteit hebben bij de ontwerpers: als echte pakezel heeft Mercedes-Benz namelijk de E-klasse Estate in het gamma.

De CLS Shooting Break krijgt dezelfde motoren als de gewone CLS. Dat betekent een gamma dat start met een 306 pk sterke CLS 350, gevolgd door een CLS 500 met 435 pk. En ja, er komt ook van de Shooting Break een AMG-versie met 525 pk, weten we na de spyshots die we onlangs binnenkregen. De diesels zijn de CLS 250 CDI (204 pk) en de CLS 350 CDI (265 pk).
De nieuwe Benz beleeft z’n debuut op het Goodwood Festival of Speed, dat eind juni plaatsvindt. In het najaar verschijnt de auto bij de dealers. De AMG-versie komt iets later.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes CLS Shooting Break Mercedes CLS Shooting Break Mercedes CLS Shooting Break
Mercedes CLS Shooting Break Mercedes CLS Shooting Break Mercedes CLS Shooting Break
Dubbeltest Mercedes CLS - Audi A7

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek