Autonieuws

Compacte Infiniti wordt gebouwd in Oostenrijk

11 mei 2012  |  11:43  |  Tekst:
    Print     Mail

Dat Infiniti een compact model gaat bouwen op basis van de nieuwe Mercedes A-klasse was bekend. We weten nu ook waar-ie in elkaar geschroefd gaat worden: in Oostenrijk bij Magna-Steyr.

Ook het luxemerk van Nissan, Infiniti, plukt vruchten van de samenwerking tussen Daimler en Renault/Nissan. Het ‘kleinste’ model van Infiniti is op dit moment de G, waar zowel een sedan, coupé als cabrio van bestaat. De G is een auto van formaat en een kleiner model kan Infiniti goed gebruiken. Die gaat er komen op basis van het MFA-platform van de nieuwe Mercedes A- en B-klasse en onderhuids zal er nog veel meer Mercedes-materiaal te vinden zijn, zoals motoren, bakken en stuurhuizen. Als tegenprestatie krijgt Mercedes zogenaamde ‘licensing fees’ voor elke geproduceerde Infiniti. 

Het is de bedoeling dat de productielijn voor dit model in 2014 wordt aangeslingerd. Dat gaat gebeuren bij Magna-Steyr in het Oostenrijkse Graz, zo is bekend geworden. Hier kunnen jaarlijks 50 tot 60.000 auto’s worden gebouwd. “Deze auto moet ons helpen om nieuwe klanten te bereiken in Europa”, aldus Infiniti-baas Andy Palmer. Nissan heeft plannen om het compacte model ook buiten Europa op de markt te gaan brengen, om zodoende een wereldwijd marktaandeel van tien procent te bemachtigen. Infiniti verwacht in 2016 500.000 auto’s te verkopen. In het fiscale jaar 2011 (dat eindigt in maart) verkocht Nissans luxemerk er 146.000, voornamelijk in de VS. Vorig jaar verkocht Infiniti in Europa 3.631 auto’s, 54% meer dan in 2010. 

Op dit moment bouwt Magna de Peugeot RCZ, Aston Martin Rapide en de Mini Countryman. Het design van compacte Infiniti zal gebaseerd zijn op de Etherea concept car uit 2011.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Infiniti kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Infiniti Etherea Infiniti Etherea Infiniti Etherea
Rij-impressie - Infiniti Q30

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

BMW 518d - Infiniti Q70 2.2d - Audi A6 TDI Ultra

Volg AutoWeek